Latvijos Saeima išsirinko naują pirmininkę | KaunoDiena.lt

LATVIJOS SAEIMA IŠSIRINKO NAUJĄ PIRMININKĘ

  • 1

Naująja Saeimos pirmininke trečiadienį išrinkta valdančiosios koalicijos iškelta Žaliųjų ir valstiečių sąjungos (ŽVS) parlamentarė Daiga Mierina (Daiga Mierinia).

Iki šiol ji ėjo Saeimos viešojo administravimo ir vietos savivaldos komisijos pirmininkės pareigas, taip pat ir dirbdama opozicijoje, Krišjanio Karinio vyriausybės laikais.

Po to, kai vienas favoritų, Saeimos narys Gunaras Kūtris iš ŽVS, per tris balsavimo turus nesulaukė reikiamos parlamentatų paramos, koalicijos nariai – ŽVS, „Naujoji vienybė“ ir „Pažangiųjų“ partija – susitarė dėl ŽVS parlamentarės D. Mierinos kandidatūros.

Kaip jau pranešta, ŽVS atstovas G. Kūtris anksčiau buvo laikomas naujosios koalicijos remiamu kandidatu, tačiau pastarosiomis dienomis jo pasisakymai viešojoje erdvėje sukėlė stiprią visuomenės kritiką ir pasėjo abejonių dėl jo tinkamumo užimti Saeimos pirmininko postą.

54-erių D. Mierina yra baigusi Latvijos žemės ūkio universitetą, o kiek vėliau Rygos technikos universitete įgijo kokybės vadybos magistro laipsnį.

2001 metais ji pradėjo dirbti Valstybinėje pajamų tarnyboje kontrolės skyriaus vyriausiąja specialiste.

D. Mierina taip pat ėjo Carnikavos savivaldybės tarybos deputatės pareigas, o 2009-aisiais pirmą kartą buvo išrinkta Carnikavos miesto tarybos pirmininke. Šiame poste ji dirbo iki 2022-ųjų, kai buvo išrinkta į Saeimą. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pil.

Vyrai dingsta iš svarbių šalių postų,tuščiagalviai pasirodo visi .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS