Lietuva ketina išplėsti susitarimą su Izraeliu dėl keitimosi įslaptinta informacija | KaunoDiena.lt

LIETUVA KETINA IŠPLĖSTI SUSITARIMĄ SU IZRAELIU DĖL KEITIMOSI ĮSLAPTINTA INFORMACIJA

Lietuva ketina išplėsti daugiau nei prieš dešimtmetį pasirašytą susitarimą dėl keitimosi įslaptinta informacija, ji apims ne tik karinę, teigia Valstybės saugumo departamentas (VSD).

„2011 metais jau buvo pasirašytas Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Izraelio Valstybės Vyriausybės įgaliotos Gynybos ministerijos susitarimas dėl įslaptintos karinės ir su gynyba susijusios informacijos, tačiau, atsižvelgiant į poreikį operatyviai keistis ir nacionalinio saugumo užtikrinimui skirta įslaptinta informacija, siekiama išplėsti susitarimo taikymo apimtį, neapsiriboti tik keitimusi karine įslaptinta informacija“, – BNS šią savaitę nurodė VSD.

VSD parengtu projektu prašoma Vyriausybės departamento direktoriaus pavaduotojui Giedriui Krupauskui suteikti įgaliojimus derėtis ir pasirašyti susitarimą su Izraelio institucijomis dėl keitimosi įslaptinta informacija ir jos abipusės apsaugos.

Anot VSD, tarptautiniu susitarimu taip pat siekiama palengvinti Lietuvos ir Izraelio institucijų bendradarbiavimą nacionalinio saugumo užtikrinimo srityje, užtikrinti apsikeistos ar bendrai saugomos sukurtos įslaptintos informacijos apsaugą.

Kaip nurodė departamentas, Lietuva yra pasirašiusi tarptautinius susitarimus dėl įslaptintos informacijos abipusės apsaugos ir su kitomis valstybėmis, kurios nėra NATO narės – su Sakartvelu, Kazachstanu, Švedija, Ukraina.

Pasak VSD, valstybės paslaptį sudaranti informacija perduodama tik toms užsienio valstybėms, Europos Sąjungai ar tarptautinėms organizacijoms, su kuriomis Lietuva yra pasirašiusi minėtas sutartis.

„Užsienio valstybėms, Europos Sąjungai ar tarptautinėms organizacijoms, su kuriomis Lietuvos Respublika nėra pasirašiusi sutarčių dėl įslaptintos informacijos abipusės apsaugos, tokia informacija perduodama Paslapčių apsaugos koordinavimo komisijos sprendimu“, – rašė departamentas.

Inicijuoti tarptautinį sutarimą su Izraeliu VSD pavedė ši komisija.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

Nu nieko sau,jau prieš10metų pasirašytas susitarimas keistis slapta infformacija su Izraeliu.Ir kas čia tą sukūrė,ar ne pusžydė Grybauskaitė?O kas dabar vyksta,PIŠ--ė tęsia Lietuvos naikinimą.Neaiški jos kilmė,kas buvo jos tėvas,gal žydas?Mums, lietuviai gręsia netekti savo tėvynės Lietuvos.

Anonimas

Jo zyda,s cia jau nepatinka todel nuima plius -minus,jo cia jau vadovauja zydai lietuviu neber balso,

Anonimas

Gal žydai paviešins pavardes tų , kas jų protėvius Žiežmariuose šaudė ? 4000 nupylė, bet sako, nedalyvavo nei vienas vokietis, tik vietiniai. Ar irgi užslaptinta kaip seimūnai kagebistai ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS