Parlamentarai vėl dirbs iš peties: planuojama surengti 50 plenarinių posėdžių | KaunoDiena.lt

PARLAMENTARAI VĖL DIRBS IŠ PETIES: PLANUOJAMA SURENGTI 50 PLENARINIŲ POSĖDŽIŲ

  • 0

Per kitą savaitę prasidėsiančią Seimo rudens sesiją planuojama surengti beveik 50 plenarinių posėdžių.

Per pirmą sesijos posėdį trečiadienį numatoma pateikti sesijos darbų programos projektą, kuris sudaromas atsižvelgiant į Vyriausybės, Seimo komitetų, frakcijų ir Seimo narių pasiūlymus.

Kaip praneša Seimo Ryšių su visuomene skyrius, pirmajame posėdyje Seimo rudens sesijos darbus pristatys Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, Vyriausybės teikiamus įstatymų projektus – premjeras Algirdas Butkevičius.

Vyriausybė apsisprendė Seimui rudens sesijai siūlyti apie 270 teisės aktų ir dar beveik 200 lydimųjų teisės aktų projektų. 125 įstatymų projektai yra susiję su euro įvedimu, juos būtina priimti ne vėliau kaip iki spalio pabaigos. Vienu pagrindinių darbų rudens sesiją taip pat įvardijamas 2015 metų valstybės biudžeto svarstymas ir tvirtinimas.

Sesijos darbus su Seimo komitetų vadovais aptarusi parlamento pirmininkė prašo jų išskirti po penkis prioritetinius projektus rudens sesijai, nes visų registruotų priimti nepavyks dėl jų gausos. Pasak Seimo pirmininkės, kartu su Vyriausybės, prezidentės Dalios Grybauskaitės ir parlamentarų registruotais projektais jų šiuo metu yra per tūkstantį.

Seimo rudens sesija pagal Konstituciją trunka nuo rugsėjo 10 iki gruodžio 23 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS