Premjeras: Lietuva tęs įsipareigojimus NATO, bus aktyvesnė ES | KaunoDiena.lt

PREMJERAS: LIETUVA TĘS ĮSIPAREIGOJIMUS NATO, BUS AKTYVESNĖ ES

  • 0

Premjeras Saulius Skvernelis, ketvirtadienį susitikęs su Europos Sąjungos (ES) valstybių narių ambasadoriais, pristatė 17-osios Vyriausybės programos užsienio politikos kryptis, akcentuodamas, kad svarbiausia šioje srityje – nuoseklumas, aktyvumas ir tęstinumas, pranešė Vyriausybė.

„NATO yra ir bus svarbiausia ir veiksmingiausia kolektyvinės gynybos sistema, užtikrinanti valstybės saugumą, todėl sieksime, kad Varšuvoje priimti sprendimai būtų visiškai įgyvendinti. Tęsime NATO įsipareigojimų užtikrinimą, 2017 metų biudžete gynybai bus skiriama 1,8 procento bendrojo vidaus produkto“, – per ambasadorių susitikimą, kurį inicijavo pirmininkavimą ES baigianti Slovakija, sakė Vyriausybės vadovas.

Pasak jo, stipri, solidari, konstruktyvi ir veiksminga ES – taip pat esminis Lietuvos interesas, ir svarbiausias politinės, ekonominės ir socialinės raidos veiksnys, todėl bus siekiama aktyvesnio Lietuvos pozicijų ir valstybės interesų atstovavimo bendrijoje ir pasisakoma už valstybių vaidmens stiprinimą ES institucijose.

Tęsime NATO įsipareigojimų užtikrinimą, 2017 metų biudžete gynybai bus skiriama 1,8 procento bendrojo vidaus produkto.

„Sieksime stiprinti tarpusavio pasitikėjimu ir abipuse nauda pagrįstą politinį, ekonominį ir kultūrinį bendradarbiavimą su visomis valstybėmis“, – pabrėžė ministras pirmininkas.

Jis taip pat sakė, kad Lietuva nuosekliai veiks stiprindama Baltijos valstybių vienybę ir bendradarbiavimą, stiprins politinius ir ekonominius ryšius tarp Baltijos ir Skandinavijos valstybių, sieks atviro dvišalio dialogo ir bendradarbiavimo su Lenkija sprendžiant esamas problemas. Tuo metu pagrindinis politikos Rusijos atžvilgiu tikslas, anot S.Skvernelio, yra skatinti šią Lietuvos kaimynę atsisakyti jėgos naudojimo, karinės agresijos ir kitų neteisėtų veiksmų tarptautinėje politikoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS