S. Kairys: kol vyksta diskusija dėl Vyriausybės likimo, asmeninių sprendimų nepriimsiu | KaunoDiena.lt

S. KAIRYS: KOL VYKSTA DISKUSIJA DĖL VYRIAUSYBĖS LIKIMO, ASMENINIŲ SPRENDIMŲ NEPRIIMSIU

Prezidento Gitano Nausėdos raginimų trauktis sulaukęs kultūros ministras Simonas Kairys sako, jog nuo asmeninių sprendimų susilaikys, kol vyksta diskusijos dėl visos Vyriausybės likimo.

Šalies vadovas S. Kairį, taip pat finansų ministrę Gintarę Skaistę paragino trauktis kilus abejonių dėl darbo Kauno taryboje metu panaudotų lėšų skaidrumo. Dėl šios priežasties kritikos taip pat sulaukusi švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė yra pateikusi premjerei prašymą atleisti iš pareigų.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis į tai reaguodamas penktadienį pareiškė šaukiantis partijos prezidiumą, kuriame be kitų klausimų bus svarstoma, ar Vyriausybė turėtų trauktis bei ar turėtų vykti išankstiniai Seimo rinkimai, nes, jo teigimu, keliamų skaidrumo standartų neatlaiko didžioji dalis šalies politikų.

Čia tikrai bus daug pokalbių su premjere ir Vyriausybėje, ir panašiai, tai kažko daugiau šita tema tikrai šiandien nepasakysiu.

„Matyt, čia dabar vyks daug diskusijų apie aukštus standartus. Ką tik irgi buvo spaudos konferencija kita, tai aš manau, kad dabar, kai tas toks klausimas tampa ir vyriausybiniu bendrąja prasme, ir partine prasme, ir koalicine, tai aš nuo kažkokių vertinimų norėčiau susilaikyti“, – paklaustas, ar neketina trauktis, žurnalistams penktadienį sakė S. Kairys.

„Čia tikrai bus daug pokalbių su premjere ir Vyriausybėje, ir panašiai, tai kažko daugiau šita tema tikrai šiandien nepasakysiu“, – pridūrė ministras.

Pasak jo, liberalai dar nediskutavo dėl G. Landsbergio pasiūlymų, tačiau, jo teigimu, „akivaizdu, kad tam tikras perkrovimas viena ar kita prasme, jis, matyt, irgi būtų kažkoks sprendimas“.

Praėjusią savaitę visuomenininkas Andrius Tapinas paviešino, kad J. Šiugždinienės išlaidos jai dirbant Kauno miesto savivaldybės tarybos nare 2019–2020 metais siekė 13,8 tūkst. eurų ir suabejojo, ar pinigai buvo panaudoti skaidriai.

BNS turimos politikų savivaldybei teiktos ataskaitos rodo, kad per maždaug šešerius su puse metų S. Kairio išlaidos taryboje sudarė 35,1 tūkst. eurų, o G. Skaistės per maždaug ketverius – 20,4 tūkst. eurų.

Visi ministrai teigia pinigus leidę darbo reikmėms, tačiau nevedę išlaidų apskaitos, kad galėtų jas pagrįsti.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

nebūtina ........

priims nediskutuodami ............. tada reikės paatostogaut savom lėšom

Pilietiškas

Visi tokie kairiai ir dešiniosios atsidūrę politikoje, valdžioje puikiai geba naudotis sąžiningų piliećių sumokėtų mokesčių pinigais. Gal tokie ir sulenda per partijas į tuos postus, nes savo gebėjimais be " pagalbos iš šalies" nepragyventų?! Tfu, tfu! kaip bjauru

Ina

Vagims vieta kalėjime
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS