Seimo pirmininkė ragina daugiau lėšų ES biudžete skirti kariniam mobilumui | KaunoDiena.lt

SEIMO PIRMININKĖ RAGINA DAUGIAU LĖŠŲ ES BIUDŽETE SKIRTI KARINIAM MOBILUMUI

Briuselyje viešinti Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ragina daugiau lėšų Europos Sąjungos (ES) biudžete skirti kariniam mobilumui.

„Dabartinėje daugiametėje finansinėje programoje kariniam mobilumui numatyto finansavimo toli gražu nepakanka, kad būtų patenkinti investicijų poreikiai. Rusijos agresija parodė, kad būtina skubiai stiprinti Europos gynybos pajėgumus, įskaitant karinį mobilumą“, – susitikime su Europos Parlamento (EP) pirmininke Roberta Metsola (Roberta Mecola) sakė V. Čmilytė-Nielsen, cituojama Seimo pranešime.

Šiuo metu ES peržiūri daugiametį 2021 – 2027 metų Bendrijos biudžetą.

Rusijos agresija parodė, kad būtina skubiai stiprinti Europos gynybos pajėgumus, įskaitant karinį mobilumą.

Parlamentų vadovės aptarė ir tolesnę paramą Ukrainai, įskaitant pasirengimą deryboms dėl narystės ES, taip pat Lietuvos europinės politikos darbotvarkę. V. Čmilytė-Nielsen pabrėžė būtinybę glaudesniam ES ir NATO bendradarbiavimui dėl saugesnės Europos.

„Europos Parlamento pirmininkei pabrėžiau, kad Ukrainos narystė ES ir NATO papildytų viena kitą, todėl Lietuva viliasi, jog Ukraina bus pakviesta pradėti derybas dėl ES kuo greičiau, o Komisijos ataskaitoje nurodyti trūkumai, jei tokių bus, taps paskata dar labiau padėti Ukrainai, o ne vilkinti jos integraciją į ES“, – sakė Seimo pirmininkė.

Ji pristatė Lietuvos parlamente pradėtą diskusiją dėl Vyriausybės pateiktos mokesčių reformos, kuri atveria galimybes Lietuvai gauti sulaikytas lėšas – 26 mln. eurų iš Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės (RRF fondo).

Seimo pirmininkė taip pat paprašė R. Metsolos palaikyti Lietuvos paraišką Vilniuje steigti naują ES Pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo prevencijos agentūrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

paragink skirt daugiau pinigų

vaikų juridinei gynybai savo vadovaujamą seimą. Kodėl šiandien nebuvo girdėt ne tik tavo bet ir kitų tavo bendrų balso? Tam nėra pinigų? Tik viena opozicija rėmė nemokamas juridines paslaugas nukentėjusiems vaikams o jums visiškas dzin

kokios trabliemos?

Bukite patriotiska - aukokite is asmeninio turto ir pajamu, juk vien piestukams susiorganizavote po keleta minimumu.

Cha

Kvailoms boboms kilo noras pakariauti ? Tuoj galės....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS