STT vadovas: paviešinti pažymos apie V. Gedvilą praktiškai neįmanoma | KaunoDiena.lt

STT VADOVAS: PAVIEŠINTI PAŽYMOS APIE V. GEDVILĄ PRAKTIŠKAI NEĮMANOMA

  • 3

Paviešinti kriminalinės žvalgybos turimų duomenų apie „darbietį“ Vydą Gedvilą yra „praktiškai neįmanoma“, sako Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktorius Saulius Urbanavičius.

„Praktiškai neįmanoma. Tai nėra numatyta Kriminalinės žvalgybos įstatyme. Mes dabar aiškinamės“, - BNS ketvirtadienį sakė S.Urbanavičius.

Prezidentei nusprendus neskirti V.Gedvilo švietimu ministru, Darbo partija paskelbė prašysianti, kad būtų paviešinta STT pažyma.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad STT „pateikti duomenys neleidžia net svarstyti šios kandidatūros teikimo į ministrus“.

Tuo metu premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad STT informacija nėra pagrindas neteikti V.Gedvilo kandidatu į švietimo ministrus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Albina

Už tų pažymų turinį privalu kažkam atsakyti, nes taip jomis besišvaistant sužlugdoma ne tik žmogaus reputacija, bet ir verslininkai. Prisiminkite garsiąją Boskos prichvatizavimo istoriją, kai per kažkieno sukurptą falšyvą pažymą Lietuva teismuose prarado per 300 mlj, kuriuos susimetėme visi, o ne tie pažymų kurpėjai.

as

Ka reiskia neimanoma. Kas islaptino, tas ir gali isslaptinti... O pazyma tik Riboto naudojimo, o tai reiskia, kad ne pacio auksciausio slaptumo lygio. auksciau yra "slapta" ir "visiska slapta". Manau, kad tik noro reikia, jog būtų išslaptinta.

SAS

Uspaskichas Butkevičių užspeitė į kampą. Ką nori tą pakiša į ministrus. Matomai, socdemams teks baigti mažumos vyriausybėje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS