Teismo sprendimas dėl A. Norkevičiaus netenkina Teisingumo ministerijos | KaunoDiena.lt

TEISMO SPRENDIMAS DĖL A. NORKEVIČIAUS NETENKINA TEISINGUMO MINISTERIJOS

Teisingumo ministerija (TM) skųs teismo sprendimą, kuriuo pripažinta, jog Kalėjimų departamento (KD) vadovo konkursą laimėjęs Artūras Norkevičius buvo nepaskirtas į pareigas nepagrįstai.

Teisingumo ministerija pažymi, kad teismo sprendimas, iš dalies patenkinęs KD vadovo konkursą laimėjusio buvusio vidaus reikalų viceministro A. Norkevičiaus skundą, nėra galutinis, todėl ir bus skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

„Teisingumo ministerija dėl apeliacinio skundo motyvų apsispręs detaliai susipažinusi ir išanalizavusi teismo priimto sprendimo argumentus“, – rašoma ministerijos pranešime.

Trečiadienį Vilniaus apygardos administracinis teismas panaikino 2017 metaus rugpjūčio 8 dieną priimtą tuometinės teisingumo ministrės Mildos Vainiutės įsakymą neskirti A. Norkevičiaus Kalėjimų departamento direktoriumi. Teismas paskelbė, kad jis į pareigas nepaskirtas nepagrįstai, o M. Vainiutė viršijo įgaliojimus. Teismas netenkino A. Norkevičiaus prašymo skirti į pareigas, tačiau priteisė beveik 5 tūkst. eurų turtinės ir 2 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo.

Skundas buvo nagrinėjamas uždaruose posėdžiuose, tačiau vykstant dar viešam pirmajam posėdžiui paaiškėjo, kad kelią į pareigas A. Norkevičiui užkirto Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) informacija.  Pats pareiškėjas pageidavo su informacija susipažinti.

Nuolatinio vadovo KD neturėjo nuo pernai kovo iki praėjusių metų pabaigos, kuomet konkursą laimėjo Robertas Krikštaponis. Pernai kovą nesulaukusi tarnybinio patikrinimo pabaigos dėl neskaidrių viešųjų pirkimų, kitų pažeidimų iš pareigų pasitraukė tuometinė jo direktorė Živilė Mikėnaitė.

2017-ųjų pavasarį Teisingumo ministerijos surengtą atranką laimėjo anksčiau Kalėjimų departamentui vadovavęs buvęs vidaus reikalų viceministras A. Norkevičius, bet M. Vainiutė nusprendė jo neskirti į pareigas ir skelbti naują atranką.

Tuomet Teisingumo ministerija pranešė, kad ministrė tokį sprendimą priėmė „pasinaudodama jai suteikta teise įgyvendinti Kalėjimų departamento ir jam pavaldžių įstaigų valdymą bei atsižvelgdama į būtinumą siekti esminių pokyčių bausmių vykdymo sistemoje ir pertvarkyti šią sistemą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS