URM pareiškė protestą Minskui dėl A. Lukašenkos teiginių jam būnant prie Lietuvos sienos | KaunoDiena.lt

URM PAREIŠKĖ PROTESTĄ MINSKUI DĖL A. LUKAŠENKOS TEIGINIŲ JAM BŪNANT PRIE LIETUVOS SIENOS

Užsienio reikalų ministerija (URM) penktadienį pareiškė protestą Baltarusijai dėl šios šalies autoritarinio lyderio Aliaksandro Lukašenkos teiginių jam šią savaitę lankant karius prie valstybės sienos su Lietuva.

Protesto nota įteikta į URM iškviestam Baltarusijos laikinajam reikalų patikėtiniui Jaroslavui Khmylui.

Anot URM, paskelbtuose A. Lukašenkos pokalbiuose nepagrįstai priekaištaujama dėl neva iš Lietuvos keliamų karinių grėsmių Baltarusijai, išsakomos insinuacijos dėl „Suvalkų koridoriaus“ neapginamumo bei nurodoma paruošti Baltarusijos kariuomenę galimai konfrontacijai su Baltijos šalimis bei Lenkija.

„Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerija pažymi, kad tokie pareiškimai gali būti suprasti kaip Baltarusijos valdžios vykdomos agresyvios užsienio politikos tolesnis eskalavimas ir yra visiškai nepriimtini“, – teigiama pranešime.

„Užsienio reikalų ministerija pareikalavo, kad Baltarusija nedelsiant pateiktų oficialų šio A. Lukašenkos pasisakymo paaiškinimą ir dar kartą primena, kad Lietuvos Respublika imsis visų įmanomų priemonių, siekdama užtikrinti šalies saugumą, suverenitetą ir teritorinį vientisumą“, – rašoma jame.

Šią savaitę Minsko išplatino vaizdo įrašą, kuriame A. Lukašenka su vienu iš karininkų kalbasi apie tai, kaip baltarusių kariuomenė prireikus yra pasirengusi pulti dalį Lenkijos ar Lietuvą. Jis taip pat nurodė neatsipalaiduoti, nes tokiu atveju bus užpulta pati Baltarusija.

Be kita ko, A. Lukašenka pašiepė Baltijos šalių planus įtvirtinti sieną su Rusija ir Baltarusija kontrmobilumo priemonėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

TAIKOS !!

/kremliaus dvokiantys.../ spaudziu ranka uz toki vaizdinga komentara. [o plika krame uzplota su veeezdu!!!...geras jumoras Bravo ZMOGAU. ///juokemes susiriete.//bravo.

> pastebėjimas

debilas.

pastebėjimas

> Kas tie lietuviai? LDK buvo lenkai, gudai ir žmut - mužikai neturėję net rašto.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS