V. Tutkus: kuo generolas R. Pocius neįtiko poniai Bilotaitei? | KaunoDiena.lt

V. TUTKUS: KUO GENEROLAS R. POCIUS NEĮTIKO PONIAI BILOTAITEI?

  • 47

Antradienį pasklidus žiniai apie Viešojo saugumo tarnybos vado Ričardo Pociaus atleidimą, tokį sprendimą sukritikavo buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus.

Jis savo feisbuko paskyroje rašė, kad paprastai demokratinėse valstybėse nėra priimta keisti jėgos struktūros vadus pagal politikų užgaidas.

„Vakar buvo paskelbta, kad iš tarnybos atleidžiamas viešojo saugumo tarnybos vadas generolas Ričardas Pocius. „Šalių susitikimu“. Kažkaip keistai tas susitarimas atrodo iš šalies.

Apskritai neaišku, ar šitie žino ką nors apie karinį etiketą ir tradicija?

Paprastai demokratinėse valstybėse nėra priimta keisti jėgos struktūros vadus iki kadencijos pabaigos, pagal politikų užgaidas. Jei valdantieji užmiršo, tai vadinasi politine kontrole, o ne vadovavimu ar kišimusi į ne savo kompetencijos klausimus. Jei neklystu generolui iki kadencijos pabaigos dar apie tris metus. Gal tiesiog ne savas?“ – vardijo V. Tutkus.

Pasak jo, generolas R. Pocius vienas iš Lietuvos kariuomenės kūrėjų, savo laiku šauniai vadovavo Lietuvos kariuomenės karo policijai: „Galima pasakyti, pastatė ją (karo policiją) ant kojų.“

„Kuo generolas Ričardas Pocius neįtiko poniai Bilotaitei, galima tik spėti. Gal sužinosime vėliau. Įdomu, kas kitas eilėje?

Belieka tikėtis, kad bent jau karinis etiketas ir padorumas bus išlaikytas. Nors visko galima tikėtis. Apskritai neaišku, ar šitie žino ką nors apie karinį etiketą ir tradicija?

Valdas Tutkus (Š. Mažeikos/BNS nuotr.)

Ričardai, sėkmės civilių gyvenime. Tikiu dar nemažai nuveiksi Tėvynės Labui“, – palinkėjimu įrašą baigė V. Tutkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (47)

Anonimas

MŪSŲ VALSTYBĖJE VISKAS VYKSTA PAGAL POLITIKŲ UŽGAIDAS,O NE LIETUVOS VALSTYBINGUMO NAUDAI....NEKULTURINGI ,NESĄŽININGI , VIENĄ KITĄ TUJINĄ /TRIJŲ RAIDŽIŲ ĮVEDIMAS / PINIGĖLIŲ UŽSIMANĖ PRAKALĖ IŠ KART NEPRIKLAUSOMYBĘ ĮRODANČIUS OBJAKTUS IR DRĮSTA STAUGTI:LAISVI NEPRIKLAUSOMI IR TT .TEGUL ĮRODO TAUTAI KAD ESAM LAISVI ,NEPRIKLAUSOMI IR TT.,O NE BAUDOM REIKALUS TVARKANT SAVO NAUDAI IR TT

n

Bjauru ,kad jėgos struktūrų vadai priklauso nuo partijos ir jos vadukų,politrukų,Anksčiau ministrai turėjo garbę ir atsistydindavo už mažesnius blogus įvykius, Dabar kaip tarybiniais laikais,vadas teisus nors ir bukas, nes partinis.O čia niekur rimtai nedirbusi vyrų ekspertė tapo ministre ir skaldo nesąmones nuo pandemijos iki migrantų apgyvendinimo,nuo neužkirsto kelio riaušėms iki piliečių saugumo nuo radiacijos,Pušyno privatizavimui jai ir jos draugei užkirtio kelią tai ji dirba,kad policija būtų partijos įrankis prieš piliečius su kita nuomone, Gėda konservatoriams.

Vot tep.

Bilietaitei tik bilietus pardavinėti autobusų stotyje arba kino teatre.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS