Aplinkosaugininkai tikrins medžiotojus | KaunoDiena.lt

APLINKOSAUGININKAI TIKRINS MEDŽIOTOJUS

  • 0

Aplinkosaugininkai pradeda medžioklės taisyklių pažeidimų prevencijai skirtą akciją „Medžiok saugiai“. Ji tęsis iki gruodžio 15 d.

Akcijos metu aplinkosaugininkai kartu su miškų urėdijų, Valstybinės miškų tarnybos pareigūnais ir neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais tikrins, ar medžiotojai racionaliai naudoja medžiojamųjų gyvūnų išteklius, medžioja saugiai ir ar atsakingai tvarko medžioklės dokumentus.

Tikrinimų metu didžiausią dėmesį aplinkosaugininkai skirs saugaus elgesio medžioklėje reikalavimų laikymuisi. Bus tikrinama, ar laikantis reikalavimų transportuojami, nešiojami ir naudojami ginklai, ar medžiotojai ryši ryškios spalvos juostas ant kepurių arba dėvi ryškios spalvos kepures arba liemenes, ar tokias liemenes dėvi varovai, ar medžiotojai nemedžioja būdami neblaivūs.

Be saugaus elgesio medžioklėje reikalavimų laikymosi dėmesys bus kreipiamas ir į tai, kaip medžiotojai vykdo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimais nustatytus reikalavimus dėl šernų populiacijos reguliavimo priemonių, susijusių su Afrikinio kiaulių maro plitimo prevencija.

Apie pastebėtus pažeidimus galima pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai aplinkosaugininkams – Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos Informacijos priėmimo ir valdymo centro telefonu (8-5) 273 2995.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS