Baltarusija neketina pirkti ginklų, reaguodama į JAV kariškių dislokavimą Lietuvoje | KaunoDiena.lt

BALTARUSIJA NEKETINA PIRKTI GINKLŲ, REAGUODAMA Į JAV KARIŠKIŲ DISLOKAVIMĄ LIETUVOJE

Minskas neketina pirkti naujos brangios ginkluotės, reaguodama į JAV kariškių dislokavimą Lietuvoje. Tai pirmadienį pareiškė Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka.

Pasak A. Lukašenkos, jis nenori, kad visi pamanytų, jog „Baltarusija pirks kažkokią naują galingą ginkluotę ir tam bus skirta daug lėšų“. „Žinoma, mes tam pinigų negailėsime. Pinigų rasime. Bet mes ne Rusija, kuri turi angliavandenilių, ne Amerika, kuri spausdina dolerius. Mes tiek pinigų neturime, todėl svarbiausias mūsų šalies gynybos principas – nepriimtina žala priešininkui. Tuo ir reikia vadovautis“, – sakė Baltarusijos prezidentas, kurio žodžius cituoja naujienų agentūra „BelTA“.

Anot A. Lukašenkos, visi turi suvokti, jog jei jie susiruoš kariauti su baltarusiais, tai Minskas stengsis „padaryti šiems priešininkams nepriimtinos žalos“. „Lietuviai turi suprasti, kad adekvatūs atsakymai – tai viena. Bet mes turime pakankamai jėgų ir priemonių atsakyti asimetriškai, kaip šiandien įprasta sakyti“, – pabrėžė Baltarusijos prezidentas. Jis įspėjo „Lietuvos politikus ir vadovybę“, kad svarstomi įvairūs atsakymų variantai.

„Tačiau amerikiečiai turi atminti: neduok Dieve, įvyks kažkoks susirėmimas, tai mes, kariškiai, į pasus nežiūrėsime. Kad ir kas prieš mus kariautų – amerikiečiai, lietuviai, vokiečiai ar dar kažkas, mes į pasus nežiūrėsime“, – pridūrė A. Lukašenka.

Kaip ELTA jau pranešė, spalio mėnesį į Lietuvą atvyko maždaug pusės tūkstančio JAV kariškių batalionas su sunkiąja technika – tankais „Abrams“ ir pėstininkų kovos mašinomis „Bradley“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

To batia

Tu asilas

Ne nu bairis

Amerikieciai su stepiu spalvos Abrams puls baltarusius, bet lietuviai bus nuosalyje, nes kam durnavoti.

batia-

Pasirodo-paranojikas. Laikas į pensija senam komunistui.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS