Migracijos departamentas Baltarusijos milicijos majorui uždraudė atvykti į Lietuvą | KaunoDiena.lt

MIGRACIJOS DEPARTAMENTAS BALTARUSIJOS MILICIJOS MAJORUI UŽDRAUDĖ ATVYKTI Į LIETUVĄ

  • 8

Dėl keliamos grėsmės valstybės saugumui Baltarusijos piliečiui Aliaksandrui Macijevičiui uždrausta atvykti į Lietuvą.

„Gavus informacijos, kad asmuo kelia grėsmę valstybės saugumui, Migracijos departamentas priėmė sprendimą uždrausti šiam užsieniečiui atvykti į šalį“, – penktadienį BNS sakė Migracijos departamento atstovas Rokas Pukinskas.

Praėjusią savaitę LRT radijas pranešė, kad 2020 metais protestuotojų malšinimo akcijose Lydoje dalyvavęs Baltarusijos milicijos majoras A. Macijevičius buvo gavęs leidimą gyventi Lietuvoje ir čia įsidarbino.

Buvusių Baltarusijos pareigūnų organizacijos „Belpol“ duomenimis, A. Macijevičius liudijo Baltarusijos teisme ir davė parodymus prieš vieną protestuotoją, kuri esą per protesto akciją suplėšė jo uniformą. Baltarusijos žmogaus teisių gynėjai šią merginą yra pripažinę politine kaline.

Paskelbus minėtą informaciją Migracijos departamentas panaikino A. Macijevičiaus leidimą laikinai gyventi Lietuvoje.

Vidaus reikalų ministerijos žiniomis, šis Baltarusijos pilietis pirmą kartą į Lietuvą atvyko iš Lenkijos, turėdamas kitos Europos Sąjungos šalies nacionalinę vizą. Užpernai lapkritį jam išduodant leidimą laikinai gyventi Lietuvoje, šalies institucijos duomenų, rodančių, jog A. Macijevičius gali kelti grėsmę valstybės saugumui, neturėjo.

Valstybės saugumo departamentas praėjusią savaitę nekomentavo, kaip A. Macijevičius gavo leidimą laikinai gyventi, tačiau įspėjo, kad smarkiai išaugęs imigrantų iš Baltarusijos srautas kelia papildomų grėsmių ir rizikų.

Masiniai protestai Baltarusijoje 2020 metais kilo po prezidento rinkimų, kurių laimėtoju rinkimų komisija paskelbė autoritarinį šalies lyderį A. Lukašenką.

Baltarusijos valdžia į opozicijos demonstracijas taip pat reagavo itin griežtomis priemonėmis: milicija sulaikė per 35 tūkst. žmonių, tūkstančiai protestuotojų teigė patyrę jėgos struktūrų pareigūnų smurtą. Svarbiausi opozicijos veikėjai buvo įkalinti arba priversti palikti šalį, nepriklausomų žiniasklaidos priemonių redakcijos apieškotos, o jų žurnalistai – areštuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Dzonis

Tai tik dar vienas musu spec tarnybu aplaidumo irodymas.Tokiu macijieviciu privaziavo apie 25-30 % nuo viso kiekio uz toki ziopluma turetu kazkas atsistatydint bet man atrodo kad jus ponai dirbat ne Lietuvai, bet lukosenkai..Lietuvoj tampa tradicija kaiyla islenda is maiso pasakyt grazia frazei kaip kad ir nesuveike sistema ir viskas gerai .Ponai ar jum neatrodo ,kad jusu sistama visiskas srotas o jusu darbas visiskas feikas.Prie tokios sistemos tik siusk snipelius ir visa kita bruda

skiep

kodel jiems dalinami tie leidimai gyvent? Neseniai migracijos departamento direktore issiviepus is laimes pareiske,kad belarusijos pilieciams isdave 70 tukst. leidimu gyvent Lietuvoj.Kas cia vyksta???

….

Visus baltarusius LAUK is Lietuvos kartu su ta priekvaisa gabriuko mylimaja cikanauskaNeu ji Prezidente nei ka gyvena si karve atlekus i Lietuva lyg inkstas taukuose ir dar traukia visus parazitus paskui!!!! JUOS KAIP ir ruskius vyt is Lietuvos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS