Dėl kelio darbų siaubingose spūstyse strigę vilkikų vairuotojai: tikras hemorojus | KaunoDiena.lt

DĖL KELIO DARBŲ SIAUBINGOSE SPŪSTYSE STRIGĘ VILKIKŲ VAIRUOTOJAI: TIKRAS HEMOROJUS

  • 7

Kelyje Panevėžys–Ryga ties Pasvaliu dėl kelio remonto vairuotojams tenka pralaukti ir po kelias valandas. Vieni apsišarvuoja kantrybe, kiti pikti, mat, anot jų, šuniui ant uodegos prabėga darbo valandos. O Pasvalio meras džiaugiasi, kad pagaliau bus suremontuotas paskutinis kelio ruožas, tad vairuotojų prašo nesipiktinti. Vairuotojus ir merą kalbino LNK reportaže.

Kelyje nuo Panevėžio Latvijos link, ties Pasvaliu, – didžiuliai kamščiai. Vilkikų eilės jau ne viena diena čia driekiasi dėl kelio remonto.

„Kaži, lietuviškas žodis hemorojus tinka šitam keliui, ar ne? – ironiškai svarstė spūstyje pakalbintas vilkiko vairuotojas. – Nuo valandos iki 4,5 val.“, – kiek laukiantis pasakojo. Žurnalistės paklaustas, ar dažnai tenka čia važiuoti, nusivylimo neslėpdamas atsakė: „Taip, dažnai... Taip ir kenčiame mes. Ir mūsų darbo valandos kenčia taip.“ Per kelias valandas vairuotojai neįveikia nė dešimties kilometrų.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Džiaugiamės prasidėjusiu remontu ir iškart turime problemų dėl kamščių, kurie susidaro, kadangi trys šviesoforai, veikia tik viena kelio juosta ir toje juostoje, jei iš abiejų pusių susiduria krovininių sunkvežimių eilė, ir viskas, ir problema gaunasi“, – apie problemą žinantis pasakojo Pasvalio rajono meras Gintautas Gegužinskas.

Lengvųjų automobilių kamščiuose mažai, vietiniai renkasi kitus kelius, kad šio ruožo išvengtų. Tie, kurie pasirinkimo neturi, spūstyse laukia įvairiai, ne piko metu pravažiuoja lengvai.

„Pusvalandį kokį, gal daugiau kiek, 40 min.“, – sakė pakalbintas lengvojo automobilio vairuotojas.

„Buvau mamos aplankyti, dabar važiuojam į Kauną, netyčia įkliuvau. Bet mes dar labai greitai, pataikėme ant žalių šviesoforų. Pasisekė, nes girdėjau kiti ir po keturias valandas stovi“, – pasakojo kita.

Jei yra galimybė, savo maršrutą keičia ir vilkikų vairuotojai, o jei pasirinkimo nėra – iškart nusiteikia spūstims. Tiesa, apvažiuoti šį ruožą su sunkiasvorėmis – sudėtinga.

„Mes važiuojame ir per Vabalninką, bandome. Bet ten su kroviniu... Nes duonytę vežu, „Vilniaus duoną“, tai nesinori košės nuvežt, nes ten reikia lipt ant kelkraščio, tai apsišarvuojame kantrybe, o ką darysi?“ – sakė vilkiko vairuotojas.

Anot mero, kiti keliai vilkikams nepritaikyti.

„Yra galimybė apvažiuoti tą vietą, bet vėl, apvažiavimas yra regioniniais keliais, kurie yra žvyrkeliai, ir tie žvyrkeliai, kur išsimuša jau ir smėlis, nes vėl trūksta kelių priežiūrai finansų ir jie irgi prastai prižiūrimi. Ir tada vienos problemos sukelia kitas problemas“, – neslėpė rajono meras.

Čia labai stipri darbo imitacija mūsų kelininkų.

Eilėse laukti tenka ir grūdus vežantiems traktorininkams. Vairuotojai atvirauja, kad per derliaus ėmimą laikas jiems labai svarbus.

„Laukiam ilgai, ypač su traktorium, ir dar užstabdom. Dabar gerai, lietus lyja, dabar galim stovėt, bet kai reik nuo kombaino vežt tiesiai, viskas, net nevežam“, – teigė traktoriaus vairuotojas.

Šis kelio ruožas priklauso Automobilių kelių direkcijai, o tvarko jį „Ukmergės keliai“. Deja, vairuotojai šiuos kelininkus peikia.

„Labai ilgai čia jie remontuoja. Kažkaip latviai tai labai greitai, o čia tai...“

„Čia labai stipri darbo imitacija mūsų kelininkų. Čia tikriausiai metams ir daugiau, ko gero.“

Jei projektas nevėluos, šis tarptautinio kelio ruožas ties Pasvaliu bus baigtas iki Naujųjų metų, tad spūstyse vilkikų vairuotojams teks kankintis dar kelis mėnesius.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Tam taigi :

Moka tai daugumoje uz kilometrus. Bet,jei zmones sutinka vergauti uz neteiseta uzmokesti - tai ir toliau taip mokes!

Taigi

Ne už kilometrus moka algą nėr ko skųstis atmatom

MANAU

PAPRASCIAUSIAI LABAI APLAIDZIAI IR NEMOKSISKAI ORGANIZUOJAMAS EISMAS EUROPINES REIKSMES KELYJE REMONTU DARBU METU
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS