I. Šimonytė: stengiamasi su turimais ribotais ištekliais atliepti pagalbos šeimai poreikį | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ: STENGIAMASI SU TURIMAIS RIBOTAIS IŠTEKLIAIS ATLIEPTI PAGALBOS ŠEIMAI POREIKĮ

Su esamu finansavimu Lietuvos institucijos šeimoms teikia kokią tik gali pagalbą, sako premjerė Ingrida Šimonytė, komentuodama kelis paskutinių savaičių atvejus, kai tėvai įtariami nusikaltimais prieš savo vaikus.

Sekmadienį pranešta apie savo vaikus, įtariama, Vilniuje nuskandinusią moterį, o kiek anksčiau – apie dukrą pagrobusį ir į Rusiją išsigabenusį vyrą.

„Aš niekada nesakysiu, kad pagalbos, bet kokios pagalbos – socialinės ar socialinių paslaugų – Lietuvoje yra per daug ir jų netrūksta, bet čia reikia truputį atskirti tuos mikro įvykius ir makro lygio“, – „INFO TV“ laidoje „Info komentarai“ sakė I. Šimonytė.

Ji pastebėjo, jog Lietuva socialinei apsaugai nuo savo bendrojo vidaus produkto skiria gerokai mažiau nei Europos Sąjungos vidurkis.

„Taigi mes ir paslaugų galime suteikti mažiau ir atitinkamai mūsų aprėptis tos socialinės apsaugos yra gerokai mažesnė, bet tai yra toks pasirinkimas už žemą mokesčių ir to paties bendrojo produkto santykį“, – kalbėjo premjerė.

„Man atrodo tų ribotų išteklių, kuriuos mes turime, ribose, tikrai ministerija, institucijos, kurios Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos žinioje yra ir savivaldybės stengiasi kaip įmanoma labiau atliepti tą poreikį, kuris yra ir kuris yra didelis“, – sakė ji.

Vilniuje, Neries upėje, sekmadienį savo vaikus, kaip įtariama, paskandino 36 metų policijos darbuotoja, ji šiuo metu ligoninėje, manoma, kad ji mėgino nusižudyti.

Tuo metu rugpjūčio 27 dieną vyras su dukra valtimi perplaukė Šilutės rajone tekančią Skirvytės upę ir taip kirto Lietuvos  – Rusijos valstybinę sieną. Turimais duomenimis tėvas su devynių mėnesių mergaite šiuo metu yra Rusijos teritorijoje.

Premjerė sakė nenorinti komentuoti šios bylos.

„Čia yra ta situacija, kada bet koks kalbėjimas apie procesą, gali kenkti pačiam procesui“, – tvirtino ji.

Teisėsauga dėl vaiko pagrobimo ir neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba pirmadienį pranešė, kad dėl pagrobto vaiko vyksta susirašinėjimas su Rusijos institucijomis, laukiama jų situacijos įvertinimo.

Penktadienį Kretingos teismas pagrobtos ir į Rusiją išvežtos mažametės tėvui paskyrė suėmimą. Anot prokuratūros, klausimas dėl suėmimo termino bus sprendžiamas asmens sulaikymo atveju.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

pastebėjimas

Gal galima būtų nors kiek nuimti nuo kvailai ginkluotei išleidžiamų milijardų ir korumpuotos UKR rėmimo? p.s. dar yra katastrofiška situacija švietimo bei medicinos srityse- žmonių kantrybė turi ribas.

Kada \\\\\.../////

nustosim matyti tas nekenčiamas mordas?___PIŠ'ai,kada vėl žydams suruoši dovaną?

idomu

kai tipo pagalba ukrams milijonai -prašau,kai pagalgai LIETUVIŲ šeimoms -ištekliai riboti -parazitai tipo ,,LIETUVOS PATRIOTAI''
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS