Intensyviausios audros – Utenos ir Panevėžio apskrityse | KaunoDiena.lt

INTENSYVIAUSIOS AUDROS – UTENOS IR PANEVĖŽIO APSKRITYSE

Po 22 valandos trečiadienį intensyviausios audros siautėjo Utenos ir Panevėžio apskrityse.

„Tęsiasi smarkus lietus, fiksuojama perkūnija ir smarkaus vėjo gūsiai. Kituose regionuose audrų intensyvumas jau sumažėjęs, išlieka tik vidutinio intensyvumo lietus. Artimiausiu metu debesys ir toliau judės į šiaurę, intensyvios perkūnijos masyvai pasitrauks į Latviją. Daug kur kris vidutinio intensyvumo lietus, perkūnijos ir gūsingo vėjo tikimybė sumažės“, – feisbuke skelbia Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo poskyris BNS informavo, kad iki 21 valandos užregistruoti 33 atvejai, kai buvo vykta pašalinti per audrą nulūžusių medžių.

„Daugiausia išvykimų Ignalinos rajone. Atvykę ugniagesiai randa nulūžusius ir po du, ir po keturis medžius“, – BNS sakė ugniagesių atstovas.

Lietuvą nusiaubė audra

Feisbuko grupės „Orų entuziastai“ nuotr.

Kaip skelbta, praūžusi audra pridarė daug žalos ir Ignalinos mieste, ir kai kur seniūnijose. Ignalinoje daug kur apsemtos gatvės, nulaužti medžiai ar jų šakos, apgadinti pastatų stogai, automobiliai, nutraukti elektros laidai.

Gyventojų prašoma patiems nesiimti jokių darbų, neliesti elektros laidų. Intensyviai vyksta tarnybų darbas, padariniai šalinami.

Tam tikrose šalies vietovėse pranešama ne tik apie nulaužtus ar net išverstus medžius, išmuštas skyles stoguose, laikinomis upėmis pavirtusias gatves ir t.t.

ESO 23 valandos duomenimis, elektros neturėjo daugiau nei 18 tūkst. vartotojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS