Kilus abejonėms dėl išlaidų pagrįstumo, M. Matijošaitis žada visą įrangą palikti Seimui | KaunoDiena.lt

KILUS ABEJONĖMS DĖL IŠLAIDŲ PAGRĮSTUMO, M. MATIJOŠAITIS ŽADA VISĄ ĮRANGĄ PALIKTI SEIMUI

  • 8

Kilus abejonėms dėl parlamentinei veiklai skirtomis lėšomis įsigytos kompiuterinės įrangos, Laisvės partijos frakcijos atstovas Marius Matijošaitis žada pasibaigus kadencijai viską palikti Seimui, o įsigytą techniką sako naudojantis darbui Seime.

„Atsakydamas į viešai iškeltus klausimus, įsipareigoju pasibaigus kadencijai per trejus metus visą pirktą ir darbui naudotą įrangą palikti Seimo nuosavybei“, – pirmadienį feisbuke paskelbė M. Matijošaitis, akcijos „Skaidrinam“ iniciatoriui Andriui Tapinui suabejojus parlamentaro pirkinių pagrįstumu..

M. Matijošaitis taip pat sako ketinantis pats kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, kad šį įvertintų įsigytų priemonių tikslingumą pagal Seimo parlamentinių lėšų aprašą.

„Už tai, kas bus įvertinta kaip netikslinga įranga, grąžinsiu tam išleistas lėšas. Laikausi pozicijos, kad visa įsigyta įranga yra naudojama parlamentinei veiklai, todėl atsiradus abejonių, kviečiu užsukti į mano darbo kabinetą Seime ir vienmandatėje apygardoje esančiame biure Kaune“, – teigia Seimo narys.

A. Tapinas pirmadienį feisbuke paskelbė, kad Seimo narys už parlamentinei veiklai skirtas lėšas pirko profesionalią muzikinę įrangą, kompiuterius, spausdintuvą, „Samsung“ projektorių, rankų darbo odinį dėklą kompiuteriui „Macbook“, naujausią „Samsung“ telefoną už daugiau kaip 2 tūkst. eurų, dar papildomai nuomojosi kompiuterinę įrangą už beveik 500 eurų per mėnesį.

Pernai pradėtą savivaldybės politikų išmokų tyrimą „Skaidrinam“ A. Tapinui perkėlus į Seimą, kur jis tikrina Seimo nariams skirtų parlamentinių lėšų panaudojimą, praėjusią savaitę energetikos ministras Dainius Kreivys grąžino nuo 2021 metų pradžios gautas parlamentines lėšas, per 18 tūkst. eurų.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos skelbiamose ataskaitose, nuo 2021 metų pradžios D. Kreivys išleido 19 tūkst. 451 eurą parlamentinių lėšų.

D. Kreivys feisbuke komentavo, kad tyrimo autoriams klausimų sukėlė parlamentinių lėšų naudojimas dvylikos metų senumo mašinos draudimo, nes turi tarnybinį automobilį.

Ministras teigė norėdamas išvengti spekuliacijų viešoje erdvėje dėl šių ir kitų lėšų panaudojimo tikslingumo į Seimo sąskaitą grąžinantis visas parlamentinei veiklai išleistas lėšas nuo tapimo ministru.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

ubagai ir ubagėliai

Nežinojau, kad tiek daug ubagų ir ubagėĺių yra Seime ir savivaldybėse.

Rikis

Urodija

Džinsus \\\\\.../////

su užtrauktuku ant užpakalio?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS