Liberalai skųs apkaltinamąjį nuosprendį politinės korupcijos byloje | KaunoDiena.lt

LIBERALAI SKŲS APKALTINAMĄJĮ NUOSPRENDĮ POLITINĖS KORUPCIJOS BYLOJE

  • 7

Valdančiojo Liberalų sąjūdžio valdyba nusprendė Lietuvos aukščiausiajam Teismui (LAT) skųsti nuosprendį, kuriuo partija nuteista dėl kyšininkavimo, prekybos poveikiu ir piktnaudžiavimo.

„Valdyba priėmė sprendimus dėl kasacinio skundo teikimo ir taip pat įgaliojome advokatą kreiptis su prašymu leisti pailginti terminą išmokėjimo tos baudos“, – žurnalistams antradienio vakarą sakė partijos pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Lietuvos apeliacinis teismas praėjusį trečiadienį pakeitė pirmos instancijos teismo sprendimą ir nuteisė visus kaltinamuosius koncerno „MG Grupė“ (anksčiau vadinosi „MG Baltic“) politinės korupcijos byloje, daliai jų skirtos realios laisvės atėmimo bausmės.

Liberalų sąjūdžiui skirta beveik 377 tūkst. eurų bauda. „MG Grupei“ ir opozicinei Darbo partijai skirtos atitinkamai daugiau nei 1,1 mln. ir daugiau nei 301 tūkst. eurų baudos.

Partijos pirmininkės teigimu, šiuo metu laukiama išaiškinimo, ar baudą galima sumokėti iš valstybės dotacijų.

„Mes laukiame VMI ir VRK išaiškinimo raštu, nes nuomonės išsakytos yra priešingos. Tai, žinoma, turime turėti dokumentus“, – sakė ji.

Apeliacinio teismo sprendimas įsigalioja nuo jo paskelbimo dienos, bet gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

V. Čmilytė-Nielsen pripažino, kad paskirta bauda privers partiją gyventi taupiau, tačiau nesutrukdys pasiruošti rinkimams. Ji taip pat tvirtino, jog ji neturėjo įtakos valdybos sprendimui nedalyvauti prezidento rinkimuose.

„Žinoma, paskirta bauda, ji kerta Liberalų sąjūdžiui ir priverčia mus kitais metais gyventi taupiau, bet su kolegomis prisiminėme, kad yra buvę tikrai sudėtingesnių išbandymų, tai manau, kad kitais metais ir pasirengsime rinkimams, ir jose sudalyvausime taip, kaip reikia“, – teigė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

absurdo teatras

> Neteko girdėti , kad valstybė skirtų dotacijas įmonėms ,įstaigoms , ar atskiriems piliečiams jiems skirtų baudų sumokėjimui ir niekam nekiltų tokia mintis ,nebent tik absurdo teatro vadovui ,(šiuo atveju seimo ir valdančiosios partijos vadovei)

rinkejas

jus senio gentvilo nuopelnus ivertinkit o ir sunelio dabartiniu nepamirskit

Paviešinkit

Kgb snukius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS