Mirė buvęs Lietuvos premjeras G. Kirkilas | KaunoDiena.lt

MIRĖ BUVĘS LIETUVOS PREMJERAS G. KIRKILAS

Mirė buvęs Lietuvos premjeras Gediminas Kirkilas.

Apie tai Eltai šeštadienio rytą patvirtino policijos atstovas Ramūnas Matonis.

G. Kirkilas gimė 1951 m. sostinėje. 1978 m. baigė Vilniaus pedagoginį institutą, vėliau – Vilniaus aukštąją partinę mokyklą, 2004 m. – VU Tarptautinio verslo mokyklą.

1978-1989 m. priklausė SSKP, vėliau Lietuvos komunistų partijai. Algirdui Mykolui Brazauskui tapus Centrinio komiteto pirmuoju sekretoriumi, dirbo jo padėjėju ryšiams su spauda, o 1990-1992 m. jo padėjėju.

1990 m. G. Kirkilas išrinktas Lietuvos demokratinės darbo partijos (LDDP) pirmuoju pavaduotoju ir keletą metų priklausė šiai politinei jėgai. Nuo 2001 m. tapo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) nariu, 2007-2009 m. pirmininkavo socialdemokratams.

Politikas buvo renkamas į Seimą nuo 1992 m. ir dirbo parlamente keletą kadencijų – iki 2020 m. 2017 m. lapkritį pasitraukė iš socialdemokratų gretų.

G. Kirkilas vadovavo Vyriausybei 2006-2008 m.

G. Kirkilas 2003 m. buvo apdovanotas Vytauto Didžiojo ordino Karininko kryžiumi, po metų – Vyčio Kryžiaus ordino Komandoro kryžiumi.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (195)

Gaila

Komunizmo šmėklos sunaikintų žmonių .

pastebėjimas

> Rūtenis. Galima kalbėti ir prisiminti nuveiktus darbus, bet jei nori juodinti , šmeižti ar tiesiog tyčiotis ( būdinga dabartiniams pseudo patriotams) , tai malonėkite palaukti, kol velionis bus palaidotas. Kažkaip apie komunistę iš Jedinstvos Dalią tylite, kaip apie gausybę komunistų dabar save įvardijančių patriotais, o kas paslėpta KGB archyvuose apskritai mistika, bet apie tai tyla, patogi naujųjų dvasios komjaunuolių ir komunistų tyla.

Rūtenis

Dar kartą kartoju pseudo etiketo žinovams- kalbėti apie mirusius galima ir netgi reikia, tuo labiau, kad aptariamasis a.a. pypkorius pats brovėsi į viešumą- siekė viešų valstybinių, išlaikomų mokesčių mokėtojų pinigais, pareigų, lankėsi TV studijose, tuo pačiu aptarinėjo kitus, vienžo, kartoju penktą kartą, pats siekė viešumo. Taigi, žmonės- KALBĖKITE IR DALINKITĖS PRISIMINIMAIS APIE VELIONĮ, TIK NESKLEISKITE MELO IR NEŠMEIŽKITE NEGALINČIO APSIGINTI.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS