Mokytoja apie gyvenimo įgūdžių pamoką: vaikai paklausia, ką galvoju apie homoseksualias poras | KaunoDiena.lt

MOKYTOJA APIE GYVENIMO ĮGŪDŽIŲ PAMOKĄ: VAIKAI PAKLAUSIA, KĄ GALVOJU APIE HOMOSEKSUALIAS PORAS

  • 90

„Į gyvenimo įgūdžių pamoką įtraukti visi jaunam, šiuolaikiniam vaikui svarbūs dalykai: sveikata, emocijų valdymas ir visi kiti dalykai, kurie kuo anksčiau išmokstami, tuo lengviau gyventi“, – teigė LNK kalbinta istorijos mokytoja Auksė Michailinaitė.

Gyvenimo įgūdžių pamoka vyksta kartą per savaitę.  Mokytojai pasirenka 30 proc. pagal save, ką kalbėti vaikams, bet vaikai gali klausti ir to, kas jiems įdomu.

„Vaikai paklausia, ką galvoju apie homoseksualias poras. Ir aš atsakau. Tai nėra pagal programą, bet reaguoju. Galbūt vaikas su šiuo klausimu gyvena jau ilgą laiką ir labai nori gauti kitokį atsakymą“, – sakė A. Michailinaitė.

Mokytojams kalbėti apie lytiškumą normalu, o politikams – tabu. Dalis Seimo narių piktinasi, kad naujoje pamokoje vaikai bus mokomi pasigaminti priemonių saugiam seksui. Dėl to išsikvietė pasiaiškinti Švietimo ministeriją.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Manau, kad penktos klasės mokiniams yra ženkliai per anksti pateikinėti tokio pobūdžio informaciją“, – sakė Seimo narys Andrius Mazuronis.

Aistrų bangą kelia lytiškumo ugdymo praktinis gidas, kuris įtrauktas mokytojams į papildomos literatūros sąrašą. Čia gausų paaiškinimų, kuriuos žino ne kiekvienas suaugęs. Mokoma, kaip pasigaminti barjerinę plėvelę oraliniam seksui.

„Nekelčiau jokių klausimų, jei tokios priemonės būtų orientuotos į prostitučių lytinį švietimą. Bet vaikų lytinį ugdymą ir švietimą reikėtų pradėti nuo kitų dalykų“, – teigė Seimo narė Agnė Širvinskienė.

Ministerija siūlo mokytojams skaityti tokią literatūrą, nes vaikai gali paklausti bet ko.

„Patikėkit manim, vaikai klausia visko. Reikia, kad mokytojas galėtų atsakyti į bet kokį klausimą“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto viceministras Ramūnas Skaudžius.

Kad mokytojai gaus tokią medžiagą, nesitikėjo net patys literatūros rengėjai. Jie rašė praktinius patarimus su jaunimu dirbantiems specialistams, o ne mokytojams, ir ne ugdymo procesui, o konsultacijoms.

„Tikrai nebuvo orientuota į mokytojus. Tikslas buvo suteikti kuo daugiau moksliškai pagrįstos informacijos specialistams, pas kuriuos ateina jauni žmonės“, – kalbėjo Jaunimo reikalų agentūros direktorius Jonas Laniauskas.

„Medžiaga mokytojui gali būti labai įvairi, net iš internetinės svetainės“, – teigė R. Skaudžius.

Tikrai nebus, kad meilė tarp dviejų moterų ar dviejų vyrų yra labai gražu, labai madinga.

Širvintų rajono merė apsisprendė – jos rajone pamokėlių apie seksą nebus.

„Galiu nuraminti visus tėvelius ir patikinti, kad vaikai bus mokomi tradicinių pagrindinių vertybių. Tikrai nebus, kad meilė tarp dviejų moterų ar dviejų vyrų yra labai gražu, labai madinga“, – sakė Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė.

„Galima išimti literatūrą, sudeginti knygas, bet nemanau, kad verta“, – kalbėjo Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijos direktorius Rimantas Remeika.

Politikai ragina ministeriją išbraukti lytiškumo gidą iš mokytojų literatūros.

Jei kils daug triukšmo dėl lytinių santykių medžiagos, jos gali ir nebelikti.

Rašyti komentarą
Komentarai (90)

Titas Vaiciunas

As asmeniskai budamas homoheretikas, noreciau jog, visi musu valstybes gyventojai iskeltu rankas i virsu ir sangohui atiduotu savo spirit presure i jo super spirit bomb, tam, kad jis galetu zida lansdbergy iveikty. 8=======D

Paskyti vaikui, kad LGBT nera normali savoka

Kadangi tokiu zmoniu yr tik 1% zemeje. Gali buti koks esi. BET NIEKADA NEBUSI LYGUS SU MOTERIMI AR VYRU, SUKURUSIU SEIMA. Taskas. Basta. Finito. That’s that.

tai

Sadomija yra gyvenimo įgūdžiai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS