Perskaičiavus matematikos patikrinimų rezultatus, B lygio vidurkis nesiekia pusės balų | KaunoDiena.lt

PERSKAIČIAVUS MATEMATIKOS PATIKRINIMŲ REZULTATUS, B LYGIO VIDURKIS NESIEKIA PUSĖS BALŲ

  • 0

Perskaičiavus tarpinių matematikos atsiskaitymų rezultatus, bendrojo kurso patikrinimo rezultatų vidurkis nesiekia pusės galimų balų.

Tuo metu pusę galimų taškų surinko apie trečdalį mokinių, antradienį paskelbė Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA).

Galutiniai matematikos bendrojo kurso tarpinio patikrinimo rezultatai rodo, kad kandidatų surinktų taškų vidurkis siekia 8 iš 20 galimų. Iš viso šiame patikrinime dalyvavo 11 tūkst. 10 mokinių. Arti trečdalio mokinių – 29 proc. – surinko pusę galimų taškų. 15 taškų surinko 574 mokiniai, tai yra 5,2 proc. visų laikiusiųjų.

Matematikos išplėstinio kurso tarpiniame patikrinime dalyvavo 13 tūkst. 332 gimnazistai. 52,5 proc. laikiusiųjų šį patikrinimą surinko pusę galimų taškų. Pakoregavus rezultatus bendras taškų vidurkis siekia 10,6 iš 20 galimų. Beveik ketvirtadalis – 23,5 proc. – mokinių surinko 15 taškų.

Po Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos suburtos specialios komisijos matematikos bendrojo ir išplėstinio kurso tarpinių patikrinimų užduočių įvertinimo ir pateiktų išvadų buvo peržiūrėtos ir pakoreguotos užduočių vertinimo instrukcijos.

Tuo metu 70,5 proc. geografijos tarpiniame patikrinime dalyvavusių mokinių surinko pusę galimų taškų, o 7 proc. kitąmet į šio dalyko brandos egzaminą atvyks jau turėdami minimalų taškų skaičių, reikalingą egzaminui išlaikyti. Bendras kandidatų surinktų taškų vidurkis siekia 23,7 iš 40 galimų. Patikrinime dalyvavo 8084 III gimnazijos klasės mokiniai.

Įvykusių tarpinių patikrinimų užduotis galima peržiūrėti NŠA informacinėje testavimo sistemoje BETA, o vertinimo instrukcijos paskelbtos NŠA interneto svetainėje.

Galutinius savo tarpinių patikrinimų įvertinimus mokiniai gali sužinoti mokyklose, kurioms bus pateikti protokolai su rezultatais. Pasiekimų patikrinimų sistemoje mokiniai gali peržiūrėti savo atliktas užduotis. Konkretaus tarpinio patikrinimo rezultatai bus matomi prisijungus su tais prisijungimais, kurie buvo naudojami užduočiai atlikti. Tai bus galima padaryti iki gegužės 31 dienos.

Kaip antradienį pranešė Švietimo ministerija, jei moksleiviai pageidaus, šie rezultatai galės būti neįtraukti į galutinį egzamino rezultatą. Tokiu atveju jiems tektų laikyti ilgesnė brandos egzaminą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS