Už saugumą atsakingų institucijų taryba ragina didinti budrumą | KaunoDiena.lt

UŽ SAUGUMĄ ATSAKINGŲ INSTITUCIJŲ TARYBA RAGINA DIDINTI BUDRUMĄ

  • 0

Po išpuolių Briuselyje atsakingų už saugumą įstaigų koordinacinė taryba antradienį paragino didinti budrumą.

„Tiesiog rekomendacija dabar yra tokia – institucijoms pasikelti budrumo lygį, kadangi Europos Sąjungoje tie dalykai dabar yra daromi, visose šalyse“, – žurnalistams antradienį sakė Valstybės apsaugos departamento (VSD) vadovas Darius Jauniškis.

„Mes daugiau čia žiūrime į masines žmonių susitelkimo vietas. (...) Įvykiai Briuselyje rodo, kad tai yra vis dėlto tokios vietos, kurios yra pirmieji taikiniai“, – pridūrė jis.

Pasak D.Jauniškio, rekomendacija galioja tiek valstybės, tiek privačioms įstaigoms, tačiau pastarųjų atstovai dėl didesnio budrumo lygio spręs patys. Tuo metu dėl didesnio budrumo lygio teisėsaugos pareigūnų saugomuose objektuose jau susitarta.

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis teigia, kad visuomenė turėtų išlikti rami.

„Žmonėms reikia būti ramiems, nepanikuoti, bet kaip ir kiekvienu tokiu atveju, pamačius kažkokį įtartiną daiktą, asmenį (...) tiesiog nedelsiant informuoti policiją ir patiems nesiimti spręsti tos problemos, tiesiog pasitikėti tarnybomis“, - sakė ministras.

Institucijoms raginant didinti budrumą, VSD nesiūlo Vyriausybei kelti terorizmo grėsmės šalyje lygį. Pasak departamento vadovo, tam nėra priežasčių.

„Jeigu mes matytume, kad tai yra kažkokios indikacijos, ar atvykstantys žmonės, apie kuriuos yra labai aiški informacija, be jokios abejonės, matydami tam tikrus įvykius ar pasiruošiamuosius darbus, be jokios abejonės, tada būtų siūlymas Vyriausybei kelti (grėsmės lygį)“, - kalbėjo D.Jauniškis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS