Profesorius: musulmonus klaidingai matome per vieną kurpalį | KaunoDiena.lt

PROFESORIUS: MUSULMONUS KLAIDINGAI MATOME PER VIENĄ KURPALĮ

Didžioji dalis Europoje gyvenančių musulmonų yra europiečiai – čia užaugę, turintys Europos šalių pilietybę ir mokantys kalbą, todėl kalbėti tik apie integraciją nebeaktualu. Turėtume kalbėti apie socialinius lūžius, nelygybę ar atskirtį – tai, kas dalį žmonių stumia į paraštes ir kartais sukelia priešiškas jų reakcijas, LRT RADIJO laidoje „Kultūros savaitė“ sako religijotyrininkas, Kauno Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Egdūnas Račius.

„Klaidingai musulmonus matome per vieną kurpalį. Tarkim, jei žmogus musulmonas, jis nevartos alkoholio, nebus homoseksualus, pasninkaus ir melsis. Bet kiekviena visuomenė yra fragmentuota, o tokie stereotipai, nepagrįsti lūkesčiai sukelia nusivylimus, traumines patirtis“, – sako mokslininkas.

Su Vytauto Didžiojo universiteto profesoriumi aiškinamės svarbius su islamu susijusius klausimus, baimes, kartais stereotipais ar manipuliacijomis apipintus teiginius.

Pokalbio įrašą rasite LRT mediatekoje nuo 1 val. 19 min. 30 s.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Profesoriau, pradziai si vaizdo irasa paziurekite....

"Why We Are Afraid, A 1400 Year Secret, by Dr Bill Warner"

Aras Valiulis

PROFESORIAU,paneigit ar patvirtinkit.Istrauka is Korano ...nuzudyk kitatiki ir tavo siela dziaugsis...Jusu profesoriavimas Lietuvoje gal ir profesionalus,bet tik Lietuvoje.O islamas kaip toks visada bus blogis kitu atzvilgiu,rupinkites gyvenimiskuoju pradu-atlygiu uz ,,darba,,.Ir nereikia spekuliuoti Vytautu Didziuoju-nekiekvienas totorius buvo pakviestas gyventi Lietuvoje,tai sprende ju didikai,totoriai,o dabar?Jus esate profesionalas,bet kitu,neklaidinkite.Islamas-blogis.P.s.as-laisvamanis Ar isdrisite atsakyt?

tiesa

nebuk protingiausias,ponuli.niekas neziuri pro viena skyle,kaip,tamstai,noretusi.bet tiesa bado akis ir cia nieko nepakeisi.musulmonai vel atakuoja europa ir tai tiesa.tai amzina kova tarp religiju
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS