Rusija apkaltino Baltijos valstybes rinkimų sabotažu, iškvietė diplomatus | KaunoDiena.lt

RUSIJA APKALTINO BALTIJOS VALSTYBES RINKIMŲ SABOTAŽU, IŠKVIETĖ DIPLOMATUS

  • 105

Rusija pirmadienį iškvietė trijų Baltijos valstybių diplomatinius atstovus, apkaltinusi šias šalis bandymu sabotuoti kitą mėnesį vyksiančius Rusijos prezidento rinkimus.

Maskva kaltina Estiją, Latviją ir Lietuvą ignoruojant Rusijos prašymus užtikrinti balsavimo apylinkių jos ambasadose saugumą.

Visų trijų Baltijos valstybių, kuriose gyvena nemažos rusų bendruomenės, santykiai su Maskva – ir anksčiau įtempti – ypač pablogėjo dėl karo Ukrainoje.

„Baltijos šalių reikalų patikėtiniai Maskvoje buvo iškviesti į Rusijos užsienio reikalų ministeriją dėl to, kad nesulaukta tinkamo atsako [...] į pakartotinius Rusijos raginimus užtikrinti saugumą kovą vyksiančiuose prezidento rinkimuose“, – sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Jei sabotažas tęsis, imsimės ryžtingų veiksmų.

Maskva pareikalavo, kad Baltijos valstybės „imtųsi visų būtinų priemonių“ rusų ambasadų ir rinkėjų saugumui savo teritorijose užtikrinti ir išvengtų „rimtų šiose šalyse gyvenančių Rusijos piliečių demonstracijų“.

„Jei sabotažas tęsis, imsimės ryžtingų veiksmų“, – perspėjo ministerija.

Beveik neabejojama, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nesunkiai vėl laimės rinkimus šalyje, kur jau daug metų stengiamasi susidoroti su kitaminčiais ir trūksta realios opozicijos. 

Rašyti komentarą
Komentarai (105)

Иванушка

Дядя Вова, ты дурак? Почему убиваешь украинских братьев? И верни моего папу домой!...

tu

> senukas ...Kreipkis senu įpročiu į kgb :)))

senukas

Paskaičius komentarus matosi, kiek be ir įvažiavusių batkos mylėtojų bulbašų yra "savų" vatnikų ir putlerio "mylėtojų" penktakolonių. Labai gerai, kad jie reiškiasi, labai gerai. Atitinkamu momentu IP pasitarnaus išaiškinant šias padugnes. O tas liliputas putleris vis vien sulauks Hagos tribunolo, čia tik laiko klausimas. O galų gale jis juk ne nemirtingas ir senatvė padarys savo. Besiliejanti neapykanta Ukrainai ir jos žmonėms tik parodo, kokio mentaliteto "rašytojai. RaZija niekada neturėjo ir neturės tokio prezidento kaip Zelenskis. Šlovė Ukrainai ir jos ZSU. Putler caput.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS