Skenduolius iš jūros traukiantys gelbėtojai siunčia žinią: žmonės pernelyg atsipalaidavę | KaunoDiena.lt

SKENDUOLIUS IŠ JŪROS TRAUKIANTYS GELBĖTOJAI SIUNČIA ŽINIĄ: ŽMONĖS PERNELYG ATSIPALAIDAVĘ

Šeštadienį jūra buvo klastinga, iki pietų keitėsi vėjo kryptis, prasidėjo trauka į gylį, šių aplinkybių neįvertino dešimtys poilsiautojų. Šventojoje išgelbėta skendusi mergaitė pakliuvo į ligoninę.

Kaip pasakojo Klaipėdos paplūdimių gelbėtojų vadas Aleksandras Siakki, tądien dar prieš pietus ėmė keistis oras, ne visi poilsiautojai pajuto, kad jūra tapo klastinga, padidėjo trauka į gelmę.

Vienu metu visuose mūsų pajūrio pliažuose gelbėtojams padaugėjo darbo, žmonės pateko į duobes ir sunkiai galėjo iš jų išsivaduoti.

Gelbėti skęstančius teko Giruliuose, Smiltynėje, Juodkrantėje, Palangoje ir Šventojoje.

Klaipėdos paplūdimių gelbėtojai į krantą parplukdė Smiltynėje skendusią merginą, dar vienas žmogus išgelbėtas Giruliuose.

Neįgaliųjų paplūdimyje vyras taip pat buvo patekęs į gilią duobę, bet dar iki atvykstant gelbėtojams pats išbrido į krantą.

Palangos gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas nepailsta stebėtis poilsiautojų nusikalstamu atsainumu. Policijos pareigūnai nubaudė tris neblaivius paplūdimio lankytojus, tarp jų buvo girta moteris, kuri paliko be priežiūros savo vaikus.

„Šeštadienį išgelbėjome 10 skendusių žmonių, tris Palangoje ir septynis Šventojoje. Žmonės pernelyg atsipalaidavę ir nekreipia dėmesio į perspėjimus bei paženklintas duobes“, – piktinosi J. Pirožnikas.

Šeštadienį 16.42 val. į ligoninę greitosios medicinos pagalbos ekipažas atvežė 10 metų mergaitę, kuri skendo Šventojoje, prie molo, kur maudytis draudžiama.

Kaip pasakojo J. Pirožnikas, tik maždaug po pusvalandžio nuo to, kai mergaitė buvo ištraukta į krantą, į paplūdimį atbėgo jos mama. Moteris tvirtino, kad dukrą buvo palikusi prižiūrėti auklei, bet ir ji nepamatė, kaip vaikas atsidūrė draudžiamoje vietoje ir ėmė skęsti.

Pasak gelbėtojų, abi moterys buvo nubaustos už vaiko nepriežiūrą.

Tądien J.Pirožnikas pats į krantą parplukdė tris merginas, kurios prie Palangos tilto plaukiojo pernelyg toli nuo kranto. Viena jų nemokėjo plaukti, labai išsigando ir buvo kelis kartus panirusi po vandeniu.

Apie duobes jūroje visame Lietuvos paplūdimyje skelbiama informacinėmis lentelėmis. Dažniausiai poilsiautojai nepaiso šio labai svarbaus perspėjimo, 30 metrų nuo tokių lentelių bristi į jūrą pavojinga.

Sekmadienis žada būti karščiausia šią vasarą diena, tačiau orų prognozės labai permainingos, vėjas gali greitai pasisukti ir sukelti pavojų poilsiautojams.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Aa

Taip tai tiesa, influenceriai padare tyrima ir nustate kad einant pamyzt i baltijos jura gali nuskesti...

Patarimas

Leiskite durniams skęsti laisvai. Gelbėti neverta.

Audronis

Nemokantiems plaukti visur pavojinga, jei moki apsiversti ant nugaros tai vandenyje gali būti kol susalsi, nes žmogus gulėdamas ant nugaros neskęsta, Jei pažysti pajūri, tai kuo didesnes bangos, tuo greičiau gali su jomis gali i krantą grįžti. Kodėl kituose šalyse niekas netrukdo plaukioti ten kur nori, Mes laisvi žmones kur ir kada norime ten ir maudomies. Pronikau netrukdyk žmonėms ilsėtis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS