Sodininkai apie susirinkimus bus informuojami elektroniniu paštu, interneto svetainėse | KaunoDiena.lt

SODININKAI APIE SUSIRINKIMUS BUS INFORMUOJAMI ELEKTRONINIU PAŠTU, INTERNETO SVETAINĖSE

Nuo kitų metų bus paprasčiau informuoti sodininkų bendrijų narius apie šaukiamą visuotinį susirinkimą.

Seimas šią savaitę priėmė tai numatančias Sodininkų bendrijų įstatymo pataisas. Už jas balsavo 111 parlamentarų, niekas nebuvo prieš, susilaikė 1.

Nuo 2024 m. sausio 1 d. įsigaliosiančios naujos įstatymo nuostatos numato, kad apie šaukiamą bendrijos narių susirinkimą jo organizatorius turi ne vėliau kaip prieš 14 dienų iki susirinkimo informuoti bendrijos narius, paskelbdamas pranešimą skelbimų lentoje arba kitose gerai matomose vietose mėgėjų sodo teritorijoje, taip pat išsiųsdamas pranešimą bendrijos narių pateiktais elektroninio pašto adresais ir įkeldamas jį į bendrijos elektroninę informacinę sistemą, jeigu bendrija tokia naudojasi.

Pranešime reikės nurodyti susirinkimo organizavimo vietą ir laiką, darbotvarkę ir siūlomų sprendimų projektus arba nurodyti vietą, kurioje ir kokiu laiku galima susipažinti su sprendimų projektais. Taip pat reikės nurodyti, kokiu būdu galima pateikti pasiūlymus ir klausimus.

Įsigaliojus įstatymo pataisoms, nereikės kiekvienam bendrijos nariui apie šaukiamą susirinkimą pranešti raštu arba pasirašytinai.

Įstatymo pataisas inicijavusio Seimo Ekonomikos komiteto pirmininko Kazio Starkevičiaus teigimu, dažnai sodininkų bendrijų pirmininkams sudėtinga surengti susirinkimus, nes nėra žinomi visų bendrijos narių kontaktai, dauguma sodininkų būna soduose tik ribotą laiką.

Jei susirinkimas įvyko nesilaikant įstatymo nuostatų, anot K. Starkevičiaus, kildavo problemų dėl sodininkų bendrijos valdymo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Gyventoja

100% pritariu, kad reikia naikinti S.B. Raseiniuose yra S.B.Raizgupis , kuris nesilaiko jokių įstatymų, kreipiausi į seimo kontrolierius kurie parašė ,kad turi būti registruota būstinė, įsidarbine darbuotojai kurie gauna atlyginimą iš kurio turi mokėti pajamų mokestį, to nėra ,registrų centrui neteikia jokių protokolų kurie susirinkimo metu būna priimti, nusprendžiau išstoti iš bendrijos narių ,prasidėjo grąsinimai, kad dvigubins mokesčius jau nekalbu apie jos ir jos vyro agresyvų elgesį, išstojimo dokumentą atgavau tik po 3m. Priversta buvau kreiptis į teismą , bendrija sugeba net rinkti žemės mokestį, kai vmy ,pasakė kad negali būti bendrijoje tokio mokesčio. Tikrai esame įkalinti bendrijose ir jie nebaudžiami reketuoja gyventojus, drąsiai taip sakau nes jokių paslaugų mums jie nesuteikia mes viska tvarkomės už savo lėšas

Vida Jurgaitienė

Niekaip nesuprantu kodėl nenaikinamos sodo bendrijos, nes jose gyvenantys žmonės tampa mokesčių įkaitais. Atrodo priklausai rajono savivaldybei, bet turi išlaikyt s.b. ,,valdžią", kuri nieko nedaro , tik išsimoka atlyginimus. Ką pakeis šis priimtas įstatymas? Ar žino seimūnas, kad daug sodininkų nesinaudoja internetu. Gal jums tik garbė, kad kažką pasiūlot. Mes nenorim būt sovietų laikų įsteigtų sodų bendrijų nariais, nes čia pastoviai gyvenam. Gal laikas priimt normalius įstatymus, o ne paistalus?

Klaipėdietis

O ne papraščiau naikinti dideles sodų bendrijas ir jas padarant gyvenvietėmis. Tarkim "Dituva" ten daugiau žmonių gyvena nei Gargžduose, o skaitosi sodų bendrija. Sodininko mokesčiai imami, nors keliai, elektra, šiukšlės priduotos valstybinėms institucijoms, bet renkamas mokestis kur įdarbinami ir išlaikomi giminės ir artimieji. Normalioje valstybėje taip neturėtu būti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS