STT: Alytuje, Kėdainiuose ir Kauno rajone – korupcijos rizikos dėl statybų leidimų | KaunoDiena.lt

STT: ALYTUJE, KĖDAINIUOSE IR KAUNO RAJONE – KORUPCIJOS RIZIKOS DĖL STATYBŲ LEIDIMŲ

  • 0

Alytuje, Kėdainiuose ir Kauno rajone išduodant bei panaikinant statybos leidimus yra spragų, kurios sudaro galimybes statytojams piktnaudžiauti, teigia Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

STT neigiamai įvertino statinių klasifikacijų atribojimą, kuris leidžia statytojams piktnaudžiauti renkantis jiems tinkamesnę statinio klasifikaciją, pavyzdžiui, projektuoti ir statyti gyvenimui ir poilsiui skirtus pastatus, nors leidimas išduotas administracinio ar pagalbinio ūkio pastato statybai.

Vienas tokių atvejų nustatytas Kauno rajone, šalia Karmėlavos oro uosto – leidimas išduotas pagalbinio ūkio pastato ir garažo rekonstravimui, tačiau nustatyta, jog pastate teikiamos apgyvendinimo paslaugos.

Be to, vienas ir tas pats savivaldybės tarnautojas tikrina projektinius dokumentus statybos leidimui gauti, pritaria arba nepritaria techniniam projektui, teikia pastabas ir išduoda arba neišduoda leidimų. Dažnu atveju šie procesai toliau nėra tikrinami.

STT pasiūlymus dėl korupcijos rizikų pateikė savivaldybėms, Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai ir Aplinkos ministerijai. Jos per tris mėnesius turi paskelbti, kaip į tai atsižvelgs.

Anksčiau STT analizavo Vilniaus miesto, Panevėžio bei Ignalinos ir Zarasų rajonų, Klaipėdos miesto ir rajono bei Palangos situaciją išduodant statybų leidimus. Ten taip pat nustatyta dalis rizikų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS