Savanoriai – tarp Lietuvos ir Ukrainos: turime daryti viską, kad mūsų vaikai niekada to nematytų | KaunoDiena.lt

SAVANORIAI – TARP LIETUVOS IR UKRAINOS: TURIME DARYTI VISKĄ, KAD MŪSŲ VAIKAI NIEKADA TO NEMATYTŲ

Kauno metų pabaigos apžvalga: planai, kurių nepavyko įgyvendinti ir nauji užmojai versti kalnus, netikėti ekspromtai ir priminimas apie žmogiškumą. „Kauno diena“ pakalbino įvairių sričių atstovus.

Daugiau nei pusseptinto šimto dienų karo – tiek laiko Ukrainos žmonės aukoja savo gyvybes, kovodami už vertybes, kurias bando sutrypti rusų okupantai. Tiek pat laiko „LDK palikuonys“ savanoriai gyvena tarp Lietuvos ir Ukrainos.

„Rusija pinigus leidžia ne tik karui, bet ir propagandai. Viskas tam, kad tik sumenkintų paramą Ukrainai. Tai labai jaučiama. Žmonės ir šiaip jau pavargę arba tiesiog apsiprato su karu. Anksčiau į Ukrainą važiuodavome du tris kartus per mėnesį. Dabar – vieną. Laimei, pavyksta nugabenti keturias, penkias tonas būtiniausių dalykų“, – anot „LDK palikuonys“ vadovo Gedimino Armonavičiaus, priemonių poreikį diktuoja situacija.

Rusija pinigus leidžia ne tik karui, bet ir propagandai. Viskas tam, kad tik sumenkintų paramą Ukrainai. Tai labai jaučiama.

 

„LDK palikuonių“ archyvo nuotr.

Kaip ir anksčiau, taip ir dabar į Ukrainą gabenami tinklai. Juos pina savanoriai ukrainiečių pagalbos centre Klaipėdoje. Ten pat siuvami kostiumai Ukrainos kovotojams, gaminami medicininiai neštuvai paramedikams. Pagal poreikį „LDK palikuonys“ perka dronus, automobilius.

„Dirbame su brigadomis ir dviem patikrintais fondais, nes Ukrainoje iškelta per 600 bylų paramos rinkėjams, kadangi vietos žmonės vis dar serga korupcijos liga. Mes dirbame su dviem patikrintais fondais ir brigadomis. Krovinius vežame tikslingai“, – G. Armonavičius pasakojo, kad paskutinysis šių metų krovinys iš Lietuvos į Ukrainą iškeliavo su ypatinga misija – per didžiąsias metų šventes suteikti bent šiek tiek džiaugsmo mažiesiems ukrainiečiams.

„LDK palikuonių“ archyvo nuotr.

Stiprybės, kai visuomenė tampa vis abejingesne, G. Armonavičius, ukrainiečiams padedantis jau nuo 2014-ųjų, semiasi iš savo šeimos. To, ko ne vienas ukrainietis karo metu neteko.

Asmeninio archyvo nuotr.

„Suprantu, kad jie aukoja viską, todėl mažiausia, ką mes galime padaryti, tai padėti. Žinote, kas yra baisiausia? Kai nuvažiuoji į Ukrainą ir, tarkim, kokioje Maidano aikštėje prie tavęs prieina dvejų ar trejų metų mergaitė su tėčio, kurio jau nebėra, nuotrauka. Tokiais momentais man nekyla abejonių, kaip elgtis. – Savo pastarųjų metų apžvalgą G. Armonavičius baigė priminimu visiems tiems, kurių užuojautos ir gailesčio resursai senka. – Ukrainiečiai aukoja savo gyvenimus ir šeimas, o aš jums linkiu saugoti savąsias. Nepamirškite, viskas yra labai arti, o mes jau seniai esame visų šių įvykių dalyviai. Nors galvojame, kad išsivadavome, blogis visą laiką buvo virš mūsų galvų. Todėl turime daryti viską, kad jį nustumtume, o mūsų vaikai niekada viso to nematytų.“

GALERIJA

  • Savanoriai – tarp Lietuvos ir Ukrainos: turime daryti viską, kad mūsų vaikai niekada to nematytų
  • Savanoriai – tarp Lietuvos ir Ukrainos: turime daryti viską, kad mūsų vaikai niekada to nematytų
  • Savanoriai – tarp Lietuvos ir Ukrainos: turime daryti viską, kad mūsų vaikai niekada to nematytų
„LDK palikuonių“ ir asmeninio archyvo nuotr.
Gairės: LDK palikuonys, savanoriai, parama Ukrainai, Gediminas Armonavičius, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (81)

......./

Savanoriai laikas grįžti LIETUVON ,jei norit kad mūsų vaikai niekada to nematytų ... LIETUVA ANT BEDUGNĖS KRAŠTO, nes BRIUSELIS nori iš ES VALSTYBIŲ SUKURTI beteisius regionus ,be teisių ką nors spręsti , be VETO teisės . Tapti bendru katilu ,pavadintu FEDERACINE VALSTYBE ,kuriai vadovaus viršvalstybininkai.... Vyks balsavimai , bet užteks subalsuoti už -291 ; prieš- 271; susilaikiusių- 44 . Dalyvavusių 705 Europarlamentarų.... Taip veiksmas vyko ir priėmė BRIUSELYJE tą niekšybę...

lzskelbimai.com/s/212021

dar koncervų psichopatų chuntos nelikviduota alternatyvi informacija

......./

>Kaunas> nesvaig ir kalbėk savo vardu ,o ne miesto....Gal giminaitis tų ,kurie žydus šaudė? Priėmėm išrinktųjų VALDŽIOS dėka ,o dabar kaip pašlemėkai išsiunčia žūti.... STALINAS VEŽĖ Į SIBIRĄ., BET TEN VILTELĖ BUVO IŠGYVENT.... < Kaunas> ,nesi tikras LIETUVIS , ESI HIBRIDAS....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS