V. Mitalas: svarbiausia, ką reikia pakeisti Konstitucijoje, yra dviguba pilietybė | KaunoDiena.lt

V. MITALAS: SVARBIAUSIA, KĄ REIKIA PAKEISTI KONSTITUCIJOJE, YRA DVIGUBA PILIETYBĖ

Svarbiausias dalykas, kurį reikia pakeisti Konstitucijoje, yra daugybinės pilietybės įteisinimas, trečiadienį minint Konstitucijos dieną sako Seimo vicepirmininkas, valdančiosios Laisvės frakcijos atstovas Vytautas Mitalas.

„Didžiausią klausimą kelia dvigubos pilietybės tema, kuri reikalauja, kad būtų referendumas dėl žmonių, norinčių turėti dvigubą pilietybę. Man atrodo, kad tai vienas svarbiausių dalykų, kurį reikėtų pakeisti Konstitucijoj“, – trečiadienį interviu Žinių radijui sakė V. Mitalas.

Pasak jo, yra žmonių, kurie gyvendami svetur nori išlaikyti ryšį su Lietuva, ir dėl jų reikia kovoti.

„Tikrai yra dėl ko pasistengti ir šitas klausimas kitų metų gegužę, kai Lietuva dėl to balsuos, bus labai svarbus“, – pažymėjo V. Mitalas.

2024 metų gegužės 12 dieną kartu su prezidento rinkimų pirmuoju turu Lietuvoje vyks privalomasis referendumas dėl daugybinės pilietybės įteisinimo, iš pagrindinio šalies įstatymo išbraukiant draudimą turėti dvigubą pilietybę.

Konstitucijos pakeitimas dėl pilietybės laikomas priimtu, jeigu jam pritarė daugiau kaip pusė piliečių, turinčių rinkimų teisę ir įrašytų į rinkėjų sąrašą.

2019 metais su prezidento rinkimais jau vyko referendumas, kuriuo siekta išplėsti dvigubos pilietybės galimybes, tačiau tuomet neužteko balsų tokiai nuostatai priimti.

Emigravusieji po nepriklausomybės atkūrimo 1990 metų kovo 11 dieną šiuo metu, išskyrus kai kurias išimtis, dvigubos pilietybės turėti negali.

Konstitucinis Teismas yra išaiškinęs, kad tik referendumu pakeitus Konstituciją galima atverti galimybę turėti dvigubą pilietybę po nepriklausomybės atkūrimo kitų šalių pilietybę įgijusiems Lietuvos piliečiams.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

JOKIU DVIGUBU PILIETYBIU!!! Arba tu Lietuvis,arba NE!

Kodel pastoviai mokesciai..prikaisomi !!

Jie ten dirba ir ten moka mokescius,o kodel turi atimti Lietuvos polietybe,jei pvz:as istekejau,tai kodel as turiu prarasti,kur as gimiau,uzaugau,mano seneliai,proseneliai ,proproproseneliai cia gime ir uzaugo.Jie nori tik buti savais cia,o ne svetimais.Manau pakeltu musu Lietuvos ekonomika,balsuoti jie nebalsuos,jie nieko neprasys is Lietuvos,dar pades Lietuvai. Tai labai protingo ir inteligento zmogaus pasiulimas,tiesiog teisingas 1000%%%.Juk tikrai atidarys ir naujus verslus,Lietuva praturtes nuo musu emigrantu.Pagarba tokiems protingiems zmonems. Dviguba grazinti atgal,tik lietuviams,jokiems lenkams ar rusams. Nes bus blogai, cia dviguba ,kas gime,uzaugo,kas tevai,seneliai,proseneliai gime cia Lietuvoje. Kaip dziugu,tai girdeti,mano kaimynai isvyke net 7seimos,poros. Bus daugiau lietuviu musu Lietuvoje,o ne ruskiu,muslu,lenku ar kitu. Zinoma ,as gerbiu visus zmones,bet jie nenusipelne,nes nekencia Lietuvos. Supraskite teisingai. Tepadeda jums Dievas. Geros dieneles visiems.

che

O kas mokesčius mokės? O lietuvą gins? Mitalui nesvarbu? Svarbu interesus atidirbti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS