Absurdo regėjimų nokautas | KaunoDiena.lt

ABSURDO REGĖJIMŲ NOKAUTAS

Pas mus visi iki vieno yra arba papirkti, arba užsakyti, nes, kaip teigia sena kolūkinė patarlė, arklys arklio už dyką nekaso. Viskas nupirkta ir visur tavęs tyko negailestingas dėdė Sąmokslas su ištiestais banknotais.

Štai parašė žurnalistė straipsnį apie tai, kaip tėvas su dukra sugyveno dukterį-anūkę, išvada viena: straipsnį užsakė. Paskelbė laikraštis, kad besimaudančių poilsiautojų galvas kažkokie apsišaukėliai praskalavo vandens motociklais – užsakyta. Sumerkė vyrai protingais veidais 12 butelių degtinės pliaže, kad atauštų, žmonės iškvietė policiją. Reakcija: "Kažkas tiems piderams liepė skųstis". Į pastabą, kad kai kurie lietuviški portalai eskaluoja karą, reaguojama primityviai ir žaibiškai: kiek tau Rusija sumokėjo?

Tačiau didžiausias absurdas, kokį teko išgirsti šiame amžiuje, išsiskleidė praėjusią savaitę. Hamburgerius prie kiekvieno kiosko ryjantis gastronomijos tamplierius pasijuto dvasiškai nuskurdęs, kai surengė savąjį kryžiaus žygį į Palangą. Žmogui iš sostinės pasirodė, kad valgant zrazus nėra geras tonas klausytis rusiškos estrados, todėl, sutrikus virškinimui, svečio asmenyje ėmė gamintis ne tai, kas įprastai fermentuojasi pasitraukus nuo užstalės, o piktas nuosprendis: didžiausias LT kurortas yra šūdas. Tai jis ir išdėstė savo raštvedybos opuse, kuriame palinkėjo Palangai numirti ir vėl prisikelti, amen.

Na, tarp visų šių iš virškinamojo trakto gelmių iškilusių minčių buvo ir tokių, kurias paskatino tiesos regėjimai. Juk nenuneigsi, kad rusiškos estrados klausosi debilai. Bet jei nori valgyti, tą muzikinę venerologiją galima vertinti kaip cirko triukus su šešku ir muilo burbuliukais.

Vis dėlto labiausiai nustebino ne pats pagiežingai vilnietiškas straipsnis "Amen Palangai", o tai, kad vienas kurorto verslininkų atstovas ėmė įtarinėti, jog jis užsakytas. Kas užsakė? Nidos meras, Mosadas ar N.Venckienė? Kokį dar psichiatrijos stebuklą įmanoma atrasti nokautuojančių įžvalgų išraustose mūsų smegenėlėse?

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Cha

Pirmiausia, patarlė ne kolūkinė, o kur kas senesnė, plius kažkodėl nuknistas "ir". Antriausia, ką reiškia "su ištiestais banknotais"? Trečiausia, autorius taip mėgsta navatnybėmis bukus skaitytojus pritrenkinėt, kad pats ne visada supranta ką parašė... Megalomanija?

Antanas

"Rusų estrados klausosi tik debilai".Na,pasisakei... Turbūt amerikoniškos-vien eruditai,kaip pats.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS