Apie sugedimo laipsnį | KaunoDiena.lt

APIE SUGEDIMO LAIPSNĮ

Kai kurie reklamas kuriantys specialistai ir jų paslaugomis besinaudojantys verslininkai primena aplink svetimo sodo tvorą besisukiojančius vaikėzus: o gal pavyks surasti plyšį ir įlindus nugvelbti kokią prisipirpusią uogą ar rausvėjantį obuoliuką? Vos prislopo skandalas dėl „Putės skonio traškučių“, čia jau ledams reklamuoti prireikė antrojo galo simbolikos.

„Kad ir užkliūsime etikos sargams, bet skandaliuko reklaminiai dividendai garantuoti!“ – turbūt trina delnais reklamos chuliganai. Juokingiausi, kad pričiupti jie ne atsiprašo, o akis išpūtę pereina į puolimo poziciją. „Kiekvienas vertina pagal savo sugedimo laipsnį“, – unisonu gieda ir ledų gamintojai, ir reklamoje nusifilmavęs Rolandas Mackevičius, už ledus neva atidavęs paskutines kelnes. „Bitės neaiškina musėms, kodėl jos neša medų“, – pašiepė „gero“ humoro nesuprantančius tautiečius žinomas vyras. Taigi, jei manote, kad antrojo galo juokeliai pasiliko užstalėje prie konservų dėžutės ir degtinės butelio, labai klystate. Dabar tai lygis!

Vos prislopo skandalas dėl „Putės skonio traškučių“, čia jau ledams reklamuoti prireikė antrojo galo simbolikos.

Ledais tarsi alkoholio taurėmis susidaužiančios merginos, sausakimšame pliaže glaudes nusimesti pasirengęs vyras – intelektualiojo humoro medunešis?! „Kokia žinutė siunčiama paaugliams berniukams? Kad priekabiauti ir nusimauti kelnes paplūdimyje yra normalus kabinimo būdas? Kokia žinutė siunčiama paauglėms mergaitėms? Kad toks dėmesys joms turėtų būti priimtinas ir laukiamas?“ – klausia Lietuvos žmogaus teisių centras.

„Mūsų tikslas buvo stipri reklaminė žinutė, ką, tikime, ir pasiekėme“, – dėsto ledų gamintojai. „Kažkas keisto vyksta reklamos pasaulyje, – socialiniuose tinkluose pastebi rinkodaros ir vystymo specialistė Gabrielė Burbienė. – 5 metai po globalaus #metoo. O mes čia Lietuvoje klausomės apie sugedimo laipsnį pagal save? Mūsų reakcija į tokias reklamas siūlančius produktus – kita. Ne, tiesiog ne!“ Na, o patarlių mylėtojams verta prisiminti dar ir šią: „Kvailas juokas sveikaton neina“...

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kaunietis

Reklamų lygis smukęs iki nulio - tiksliau vyksta varžybos kas pateiks kvailesnę.

pagal sugedimo laipsnį

posakis senas ir teisingas. Iš kur žinai kad po tom kelnėm dar vienų nėra? Tikrinai? Bent man tokia kvaila mintis nekilo kad siūlosi viešoj vietoj.

Tik

Nesupratau, kodėl merginoms ledų. Būtų pripuolęs kokį vaikiną pabučiuoti ir jam ledą į lūpas įduoti, tai visi ledai iš karto būtų nupirkti urmu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS