Gyvulių ūkio motyvais | KaunoDiena.lt

GYVULIŲ ŪKIO MOTYVAIS

Rusijos auksaburniai krizena juodą zoologijos sodo ožį pavadinę Obamos vardu. Ir kvailam aišku, ką reiškia ši žinutė. Juolab to sodo interneto svetainėje aprašyta visa to ožio epopėja, kurią skaitydami kai kurie net kasosi iš pasitenkinimo.

Kai Primorsko safario parkas įsigijo tą niekuo dėtą vargšą raguotąjį, zoologijos sodo direktorius pasivedžiojo ožį po kurortą, kuriame 2014 m. vyko žiemos olimpinės žaidynės, parodė jam žymiausias vietas. Ir jau visai galima numirti iš juoko skaitant – netgi bandė gauti audienciją pas Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, kuris tuo metu lankėsi savo rezidencijoje Sočyje.

Esą susitikimas neįvyko tik todėl, kad V.Putinas nerengia "susitikimų su ožiais". Ir be reikalo, nes greitai iš viso jam nebeliks su kuo tuos susitikimus rengti.

Tad vos pasirodžius žinutei apie JAV prezidento vardu pavadintą gyvūną, sujudo ir mūsų internautai: "Pas senelį kaime gaidys gyvena, ant vaikų puola. Tai senokai Putinu šaukiamas. Bet ar čia sensacija?"

Tokie apsispjaudymai valstybiniu lygiu – ne naujiena, Antrojo pasaulinio karo metais britai, žygiuodami į mūšį, mielai traukdavo nešvankią dainelę apie Adolfo H. genitalijas, naujaisiais laikais ukrainiečiai maloniai turistams kaip suvenyrus siūlo įsigyti tualetinio popieriaus ritinėlius su to paties V.Putino atvaizdu. Potekstė daugiau nei aiški, kokius jausmus kaimynai puoselėja kaimynams.

Tad rusų mėginimas gaminti šokoladinius ledus "Obamka" (liet. "mažasis Obama"), kuris net ir jų pačių aplinkoje sulaukė kritikos ir tokių kaltinimų rasizmu, kad gamintojas buvo priverstas atšaukti jų gamybą, yra niekis palyginti su tualeto reikmenų rinkiniais, ženklintais nemylimųjų atvaizdu.

Taip elgiasi politiniai priešininkai. Panašios tendencijos pastebimos ir vietos partijų džiunglėse. Štai vieni tokie draugai ėmė dalytis ir kitiems platinti piktdžiugiškus parklupusio konkurento memus, pats metas spardyti gulintį. Bet jiems galima atleisti, jie dar pikti dėl perfrazuotos ir po internetą paskleistos socialinės reklamos: "Aš ne daunas, aš – premjeras".

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS