Į turgų – pardavinėti kojinių | KaunoDiena.lt

Į TURGŲ – PARDAVINĖTI KOJINIŲ

Visuomenininku įvardintam A. Tapinui reikėtų duoti medalį. Tas rausimasis biudžeto pinigų taškymo purvyne padarė tai, ko teisėsauga nesugebėjo dešimtmečius. Pasirodo, gyvename moralinės antisanitarijos sąlygomis. Aiškėja, kad ne tik į vietines tarybas, bet ir į Seimą žmogėnai ateina pamankštinti savo ilgų pirštų.

Šitoks buvo unikalus veikėjas, teisės bakalauras, o ir socialinių mokslų dr. M. Sinkevičius – permanentinis pavyzdys kitiems politikams ir – še tau, baudžiamoji byla visame gražume. Esą piktnaudžiavo savivaldybės išmokomis.

Na, įtariama žala čia ne pati didžiausia – 1 487 eurai. Yra savivaldoje ir įstabesnių variantų: prokurorai jau pateikė teismui ieškinius dėl 17 tūkst., 29 tūkst. ir 19 tūkst. eurų sumų išieškojimo iš konkrečių savivaldybių tarybų narių. Aštuonis kartus per dieną pylė degalų (ne kuro!), šienavo „aipodus“, „aifonus“ ir kitą prestižinį gėrį. Sau, suprantama, ne tautai.

Jeigu pas mus čia tokia demokratija, gal tikrai laikas jums, mieli ponuliai, į turgų pardavinėti kojinių.

Panašūs „vertybiniai“ įgūdžiai veisėsi ir Seime. Švarus, kaip parlamentinė sąžinė atrodęs J. Džiugelis nustebino ypač. Ne tuo, kad kažkada iš „valstiečio“ atvirto į konservatorių, bet tuo, jog, kaip išsiaiškino A. Tapinas, suplojo 26 tūkst. valdiškų eurų Atsakingo lošimo verslo asociacijos vadui. Ir dar, kaip nustatė A. Tapino publika, iš dešimties pastarųjų (ne paskutiniųjų!) J. Džiugelio pranešimų spaudai penki yra apie lošimus. J. Džiugelis, žinoma, nepasimetė ir rėžė: „Ne, Andriau, tai nėra tiesa“, pridurdamas, kad demokratija brangiai kainuoja.

Ragas! Tai čia taip mes įsivaizduojame demokratiją? O gal kleptokratiją?

Jeigu pas mus čia tokia demokratija, gal tikrai laikas jums, mieli ponuliai, į turgų pardavinėti kojinių. Užsidirbkite laisvoje rinkoje be lengvatų bent 50 centų, žinosite, ką reiškia nebūti išlaikytiniais.

P. S. Kuo toliau, tuo dar įdomiau. Vakar pasigirdo klejojimų apie tai, kad dėl Seimo narių išmokų reikia keisti Konstituciją. Visai sublūdome?

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

++++++++

Šaunuolis autorius, bravo.

naujas rytas

Jei semo narys vagia, reikia keisti Konstituciją ir didinti jam atlyginimą. Tol didinti, kol jau nevogs. O kiti vagys? Gal ir jiems mokėti algas, kad nevogtų? Jei vis tiek vagia - dar pridėti 13 atlyginimą. Iš mokesčių mokėtojų, žinoma. Kaip neprisiminsi klasiko: "...o kvailių šalyje brėško naujas rytas..."

To Banana respulica

Tik nereikia čia rodyt Celofano kaip pavyzdžio. Ir ne 1000 jis pavogė, reikalai ten DAUG RIMTESNI. Ten buvo schemos, inkriminuojama apie 3000000, nemokėtas pvm , akcizas ir t. t. Taip kad nereik le le
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS