Kruvina valstybės gėda | KaunoDiena.lt

KRUVINA VALSTYBĖS GĖDA

Rytoj bus lygiai 10 metų, kai samdyto žudiko šaltakraujiškai paleisti šūviai nutraukė šviesios, padorios ir garbingos Rusijos asmenybės, žurnalistės Anos Politkovskajos gyvybę.

Vienos taikiausių, bet (anot statistikos) tuo pat metu ir pavojingiausių profesijų atstovė neabejotinai tapo aukščiausio politinio lygio užsakovo taikiniu.

Tas užsakovas iki šiol neįvardytas, nors sąžinės dar nepraradę Rusijos žmonės jo pavardę tyliai ištaria savo rate, bet nesitiki nei atgailos, nei atpildo. Liūdna, kad ši istorija pasmerkta likti be pabaigos. O šitos žmogžudystės šleifas, kaip valstybės gėda, kruvina dėme tįsta jau dešimtmetį.

Cinizmo triumfo nominacijos vertas naujas prezidento V.Putino pareiškimas: "A.Politkovskajos mirtis sukėlė didesnį rezonansą nei jos rašiniai." Tai ne kas kita, o tik noras sumenkinti, visiškai ištrinti ją iš žmonių atminties ir iškreipti tiesą net apie mirusią savo nesutaikomą priešininkę, kurios jis, nors viešai niekada to ir nepripažino, bet bijojo, kurios buvimas jį erzino ir pykdė. Nes jos rašiniai tuo metu prezidento kuriamam mitui, kylančiai jo nemarumo legendai kėlė realią grėsmę. Jau tada žurnalistė matė ir nujautė, kuo Rusijai gali baigtis šio žmogaus atėjimas į valdžią. Jos įžvalgos pasitvirtino su kaupu.

Anos pozicija visada buvo tvirta bei aiški, todėl ir nekeista, kad ji niekada nepatiko Rusijos vadovams, ypač pastarajam. Ir štai kodėl.

A.Politkovskajos principai: "Anonime slypi blogio šaknys. Todėl viską reikia vadinti tikrais vardais." "Stiprios beširdžių galingųjų rankos, užsiima tik mirties nuosprendžių rašymu." "Baimė mumyse išties ištrynė gėdos jausmą." "Neįmanoma imituoti laisvės." "Karas – koktus reikalas. Bet jis mane apvalė nuo visa ko nereikalingo. Ar už tai turėčiau dėkoti likimui?"

Antrojo aodovanojimo cinikų nominacijoje verti V.Žirinovskio pakalikai. Ne ką mažiau šokiravę, kai šį pavasarį A.Politkovskajos pavardę begėdiškai įtraukė į rusų tautos ir Rusijos valstybės priešų sąrašą.

Anos bendraminčių gretos kasmet retėja. O skleidžiamas melas dar po dešimtmečio veikiausiai taps oficialia šios valstybės tiesa.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kokia dar gėda?

Putinas bei jo vagių-milijardierių šutvė nei gėdos, nei sąžinės neturi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS