Patriarcho rudeniui – cirkas | KaunoDiena.lt

PATRIARCHO RUDENIUI – CIRKAS

Valdančiųjų siekis inauguruoti V.Landsbergį į prezidento postą virto ne patriarcho pagerbimu, o cirku. Jie tą siūlymą tėkštelėjo ne dėl to, jog nuoširdžiai geistų fanfarų svarbiausiam Lietuvos Vytautui, o todėl, kad nuosekliai krinta valstietijos reitingai. Kilstelėti juos svajota apeliuojant į konservatorių rinkėjus, kuriems V.Landsbergis bemaž prilygsta dievui.

Metodas – ne naujas, bet ne kartą sėkmingai išmėgintas. Kelti patriarcho nuopelnų klausimą buvo visad naudinga. Ypač jis aktualus tapdavo kokiam nors skandalui kvėpuojant į išrinktųjų nugarą. Tai savotiškas išsigelbėjimas ir tiems politikos plebėjams, kurie nebežino, kaip elgtis susiklosčiusioje nepalankioje situacijoje. Čia kaip ginkluoto idioto šūvis viešojoje išvietėje – rezultatas ne visai estetiškas, bet garantuotas.

Panašių atvejų jau matėme ne vieną. Norima didinti alkoholio akcizus – ūmai ištraukiamas dirbtinio apvaisinimo uždraudimo koziris. Tada visi puola svarstyti apie vaisinimąsi (juk esame šio klausimo specialistai), o tuo pat metu galima sau tyliai makaluoti pinigų reikalą.

Kai tik vėl iškyla kokia nors opi politinė ar finansų krizė, iš stalčiaus staiga tautai išlupamas klausimas: kas yra tikra šeima, kas – ne šeima? Kadangi ir čia mes taip pat visi specialistai, prasideda planuotas sujudimas: "Neleisim ženytis piderasams!" O kai gaudžia kovų trimitai, apie krizes niekas nebegalvoja, – tauta konsoliduojama svarbesnio klausimo sprendimui: "Už Lietuvą, vyrai!"

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Rega

Ne visada su šio straipsnio autoriumi sutinku,bet šiuo atveju daug tiesos.

Tikslus

landsbergio anūko melagingų tezių atkartojimas. Pastangos užmaskuoti šeimos storonę savo senolį padaryti tuo, kuo jis nebuvo.

Faktas

Norėdami pridengti savo neįgalumą bei negebėjimą imtis būtinų reformų, žalieji valstiečiai ėmėsi kenkėjiškos veiklos: kiršinti žmones ir skaldyti tautą. Taip mėginama nukreipti dėmesį nuo valdančiųjų bejėgiškumo, sprendžiant aktualias Valstybės problemas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS