Politiniai margučiai | KaunoDiena.lt

POLITINIAI MARGUČIAI

Savaitė prieš Velykas įsiminė nacionaliniais skandalais, kuriuose slypi ir kauniečių ausys. Jau visa Lietuva žino, kad ponia iš Kaune įsikūrusio Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras važinėja 100 tūkst. eurų vertės automobiliu, už valdiškus pinigus šeria ne tik  savo giminaičius, bet ir politikus – nuo konservatorių iki Darbo partijos atstovės Audronės Pitrėnienės – buvo tokia keista švietimo ministrė.

Po šio skandalo Kaune įsikūręs mokymo centras tarsi tapo korupcijos ir privilegijų sinonimu. Apie pastarąsias užsiminiau neatsitiktinai, nes, pasirodo, kažkokiais neaiškiais būdais šio centro darbuotojų vaikų darželyje atsidūrė tokio Seimo nario Kęstučio Pūko iš Šančių atžala. Čia tas, kuris vaidina kovotoją su korupcija ir siūlo karjerą per lovą. Šlykštu.

O dar bjauriau, kad į seksualinio priekabiavimo skandalą įsivėlęs K.Pūkas šią savaitę toliau bando vilkinti apkaltos procedūrą ir drabstė purvais oponentus. Nevyriška, juk visi girdėjo įrašus, kaip K.Pūkas ieško padėjėjos. Bet realybėje ne kova su korupcija šiam ponui rūpi, o nuo valdžios lovio juk sunku atsitraukti. Skanaus, Kęstuti.

Šią savaitę su nauja jėga atgimė ir liberalų 106 tūkst. eurų dėžutėse skandalas. Be penkių minučių jau ne tik Gintarui Steponavičiui, bet visai partijai gali būti pareikšti įtarimai. Deja, ir čia atrasime kaunietišką pėdsaką. Per G.Steponavičiaus liniją kratos buvo atliktos ir buvusio Kauno mero Rimanto Mikaičio namuose. Tuomet teigta, kad čia tik formalumai, viešosios įstaigos niekuo dėtos, o politikai, kaip visada, mušėsi į krūtinę, kad nėra kalti.

Bet realybėje ne kova su korupcija šiam ponui rūpi, o nuo valdžios lovio juk sunku atsitraukti. Skanaus, Kęstuti.

Galbūt praėjusią vasarą tai kažką ir įtikino, tačiau dabar taip neatrodo. Sunku bus įtikinti, kad pinigai iš "MG Baltic" koncerno buvo tik vienoje dėžutėje nuo "Stumbro" degtinės, o ne jais mito visa liberalų viršūnėlė.

Septynių dienų mozaika būtų netikra be nacionalinę grėsmę keliančio zootechniko Mindaugo Basčio. Po Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto išvadų beveik nelieka abejonių dėl apkaltos šiam Seimo nariui. Sakysite, kad bent šis skandalas apsiėjo be kauniečių. Turbūt būsite teisūs, nes su nusikalstamu pasauliu siejamo Sato vaidmuo neaiškus, o ir kalbama, kad jau senokai jis iš Kauno pabėgo į sostinę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Mantis

Stiprus straipsnis!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS