Stadionas – apvalus lyg ruletė | KaunoDiena.lt

STADIONAS – APVALUS LYG RULETĖ

To Lietuvoje dar nebuvo. Seimo narys V. Mitalas apreiškė, kad valstybė jau šiemet galėtų pasiskolinti pusę milijardo eurų, reikalingų gynybai. Užmojis, vertas Guinnesso. 2 862 380 gyventojų šalelei skolintis 500 milijonų – tikras ekonominis performansas. Išeina po 174,6 euro kiekvienai „dūšiai“ – ir naujagimiams, ir komos ištiktiesiems. Čia be palūkanų.

Kaip teisingai baiminasi karvedys A. Anušauskas, paskaičiavus palūkanas už tiek, kiek apskritai reikėtų, per 10 metų vien skolos aptarnavimui išeitų milijardas. Sumelė, verta Š. Stepukonio.

Galima stebėtis tais pleibojiškais prasiskolinimo siūlymais, bet, kita vertus, ko čia kosėti, juk pačiam nereikės nei tos skolos atiduoti, nei palūkanų mokėti, viskas iš biudžeto kiaurymės.

Gal pirma reikėtų atsisakyti tų projektų, kurie lėmė išlaikytinių kastų atsiradimą, visuomeninių, partinių organizacijų šalpos, beprotiškų užmojų valstybės vardu.

Tik ar tikrai nėra galimybių patiems pasirūpinti reikalinga suma? Gal pirma reikėtų atsisakyti tų projektų, kurie lėmė išlaikytinių kastų atsiradimą, visuomeninių, partinių organizacijų šalpos, beprotiškų užmojų valstybės vardu.

Vien tik nustojus sukti nacionalinio stadiono ruletę ir atsisakius Vyriausybės palaiminto ministerijų miestelio, atsirastų tiek, kiek artikuliuoja V. Mitalo apreiškimai. O verslo logikos pagrindu revizavus perburkusį viešąjį sektorių, galima išgauti milijardą ir gal net ne vieną. Pvz., jei iš 14 ministerijų liktų penkios, biudžete akimoju sužydėtų kolosalios sumos. Kam reikalinga kad ir Kultūros arba Aplinkos ministerijos? Tas pačias funkcijas galėtų atlikti Švietimo ir Vidaus reikalų ministerijų klerkai.

Peržiūrėjus prisapnuotus etatus, dekoratyvinius institutus, viešąsias lunatikų įstaigas, svetimus pinigus skirstančias agentūras ir centrus, galima sugeneruoti tiek, kad pakaktų ne tik Vokietijos brigadai, bet ir oro gynybos sistemai. Nes tuoj bus treti metai, kaip vaikštome nuoga subine.

P. S. Jeigu žmogus ne vienerius metus klastojo dokumentus ir kazino naudai vogė milijonus, kodėl jis nebuvo uždarytas?

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Elija

"Juodoji aistra" Kviečiu Kaunas Drobė 13 2 2024 13 3 2024 Dėkoju ir iki Visus čia rašančius kviečiu

Elija

Ar galėtų kas nors iš Tavo darbuotojų surežisuota straipsnį apie mano parodą?

Turiu ruletę.

Ji panaši į stadioną.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS