Ties fronto linija | KaunoDiena.lt

TIES FRONTO LINIJA

Per Šiaurės Europą slenka šalčio frontas. Taip pranešė sinoptikai. Suomijoje ir Švedijoje šią savaitę termometrų stulpeliai smuko iki minus 40 laipsnių Celsijaus. Kitaip tariant, apsireiškė generolas žiema – ši banalybė kartojama jau daugiau nei 200 metų, dar nuo N. Bonaparte’o laikų. Pas mus, tiesa, kiek šilčiau, tačiau tas arktinis frontas, nors šiek tiek ir išsikvėpęs, irgi atslinko (svarbiausia, kad ne karo).

Nors tragedijų ir čia netrūksta. Netikėtas sprogimas, gaisras ir žmonių žūtys Vilniaus daugiabutyje jo gyventojus tarsi perkėlė už tūkstančių kilometrų, ten, kur šiandien nė vienas taikios valstybės pilietis nenorėtų atsidurti, – ties ta tikra karo fronto linija, kuri (it gyvas padaras) pajėgi migruoti taip toli, kad niekas nėra tikras dėl savo gyvybės.

Štai Kremliaus brolija arba „bratva“ (rusiškai skamba geriau) ukrainiečius su Naujaisiais „sveikino“ kone savaitę.

„Per pastarąsias penkias dienas priešas visoje Ukrainoje paleido mažiausiai 500 raketų ir dronų. Ačiū už reikšmingą ir įvairų Jungtinės Karalystės indėlį į Ukrainos oro pajėgų stiprybę, įskaitant radarus, pažangias antidronų sistemas ir raketas“, – feisbuko paskyroje įrašė už savo valstybės laisvę kovojančios šalies prezidentas, priminęs, kiek žmonių tomis raketomis buvo pražudyta ir sužalota.

Po šių smūgių Lenkijos užsienio reikalų ministras pareiškė, kad Vakarai turi atsakyti į pastarąją ataką prieš Ukrainą Kremliui suprantama kalba: griežtinant sankcijas ir perduodami Kijevui didelio nuotolio raketas.

Savo ruožtu britų premjeras pažadėjo ir toliau tvirtai palaikyti Ukrainą kovoje su agresija ir okupacija, jam antrino ir Vokietijos užsienio reikalų ministrė.

Guodžia tai, kad diplomatinio fronto linija – stabili.

Gairės: karas Ukrainoje, fronto linija, Viršuliškės, gaisras, daugiabutis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS