Savivaldybė pranešė, kada tikisi pradėti Viršuliškių daugiabučio atstatymo darbus | KaunoDiena.lt

SAVIVALDYBĖ PRANEŠĖ, KADA TIKISI PRADĖTI VIRŠULIŠKIŲ DAUGIABUČIO ATSTATYMO DARBUS

Vilniaus Viršuliškėse degusio daugiabučio atstatymo darbus tikimasi pradėti gegužę, BNS patvirtino Vilniaus miesto savivaldybė.

„Šiuo metu rengiami avarinės būklės pašalinimo ir namo atstatymo dokumentai, tikimasi, kad darbai prasidės gegužę“, – šią savaitę nurodė savivaldybės atstovas Gabrielius Grubinskas.

Du sprogimai ir gaisras Viršuliškėse esančiame daugiabutyje kilo sausio pradžioje, jo metu žuvo du žmonės – nepilnametis ir suaugęs asmuo.

Savivaldybė vasarį pasiūlė, kad labiausiai nukentėjusi vidurinė namo dalis būtų išardyta ir pastatyta iš naujo, likusioms pastato dalims užtektų remonto. Kovo viduryje namo gyventojai tokiam savivaldybės planui pritarė.

Vilniaus meras Valdas Benkunskas tuomet teigė, kad sutvarkyti nuo gaisro nukentėjusį daugiabutį Viršuliškėse kainuotų apie 1,2 mln. eurų.

Pasak mero, darbai būtų atliekami keturiais etapais. Pirmiausia, būtų išgriaunamos ir išardomos dabartinės konstrukcijos, tai truktų apie keturis mėnesius ir, savivaldybės skaičiavimu, kainuotų beveik 200 tūkst. eurų.

Antrasis etapas – konstrukcijų atstatymas, stogo, perdangų pastatymas, pirminė šių darbų kaina – apie 620 tūkst. eurų. Trečiasis etapas – inžinerinių tinklų pajungimas, tai kainuoti apie 400 tūkst. eurų.

V. Benkunskas tvirtino, kad pirmieji trys etapai galėtų būti finansuojami savivaldybės, draudimo ir Vyriausybės lėšomis. Paskutinis – butų atstatymo – etapas gali būti paliekamas apmokėti gyventojams.

Dėl įvykusio gaisro be pastogės liko 57 namo gyventojai, dalis jų persikraustė į socialinius būstus. Nelaimės priežastis dar tiriama.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Biurokratai

Nerašo kada ATSTATYS,bet kada TIKISI

juokinga

Kas susprogdino, tai nutylima

Anonimas

kiek kainuos vieno buto remontas man idomu .ir kokia buto kaina naujama name reiktu palygint ir bus aišku

SUSIJUSIOS NAUJIENOS