B. Netanyahu: Iranas turi susidurti su patikima jėgos grėsme | KaunoDiena.lt

B. NETANYAHU: IRANAS TURI SUSIDURTI SU PATIKIMA JĖGOS GRĖSME

  • 2

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) penktadienį paragino užtikrinti, kad Iranas susidurtų su patikima jėgos grėsme, nors jo biuras atšaukė jo ankstesnį raginimą užtikrinti, kad Teheranas susidurtų su branduolinės atakos grėsme.

Kreipdamasis į JT Generalinę Asamblėją B. Netanyahu pareiškė: „Visų pirma – visų pirma – Iranas turi susidurti su patikima branduoline grėsme.“

„Kol būsiu Izraelio ministras pirmininkas, darysiu viską, kas mano galioje, kad neleisčiau Iranui įgyti branduolinio ginklo“, – sakė jis.

Vėliau jo biuras pareiškė, kad jis neteisingai perskaitė savo kalbą ir turėjo omenyje „patikimą karinę grėsmę“, o ne „patikimą branduolinę grėsmę“.

„Buvo neteisingai perskaityta, kad tai yra patikima branduolinė grėsmė. Premjeras laikosi originalaus kalbos teksto“, – rašoma premjero biuro paskelbtame pranešime.

Izraelis vykdo plačiai žinomą, bet nedeklaruotą branduolinę programą.

Teheranas neigia siekiantis įgyti branduolinį ginklą, tačiau pažeidė 2015 metų susitarime nustatytus urano sodrinimo apribojimus po to, kai buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pasitraukė iš šio susitarimo ir vėl paskelbė Iranui plataus masto sankcijas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jei ne JAV palaikymas

jie seniai nebeegzistuotų.

Iranui

ątomą kad žydukai nechamelintu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS