Baltieji rūmai: V. Zelenskis niekada neprašė Ukrainoje dislokuoti užsienio karius | KaunoDiena.lt

BALTIEJI RŪMAI: V. ZELENSKIS NIEKADA NEPRAŠĖ UKRAINOJE DISLOKUOTI UŽSIENIO KARIUS

  • 0

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis niekada neprašė Vakarų šalių karių kovoti su Rusijos invazija, antradienį pareiškė Baltieji rūmai po to, kai Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) pareiškė neatmetantis tokios idėjos.

„Prezidentas V. Zelenskis to neprašo, jis tik prašo priemonių ir pajėgumų. Jis niekada neprašė, kad už jo šalį kovotų užsienio kariai“, – žurnalistams sakė  Baltųjų rūmų atstovas nacionalinio saugumo klausimais Johnas Kirby (Džonas Kerbis).

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) antradienį paragino Ukrainos sąjungininkus nebūti bailiais remiant šią šalį, kad ji galėtų atremti Rusijos invaziją.

Atrodo, kad E. Macronas savo komentarais dar kartą patvirtino prieštaringai vertinamas praėjusios savaitės pastabas, kuriomis jis neatmetė galimybės siųsti Vakarų karius į Ukrainą ir kurios sukėlė šoką visoje Europoje.

„Europai neabejotinai artėja momentas, kai reikės nebūti bailiais, – sakė jis viešėdamas Čekijoje, jos vyriausybei įgyvendinant planą pirkti ginklų Ukrainai už Europos ribų.

„Ar tai mūsų karas, ar ne? Ar mes galime užmerkti akis ir leisti viskam tekėti sava vaga?“ – vėliau po susitikimo su Čekijos prezidentu Petru Pavelu klausė jis.

„Aš taip nemanau, todėl paraginau imtis strateginio postūmio ir visiškai tai palaikau“, – sakė E. Macronas.

Ar tai mūsų karas, ar ne? Ar mes galime užmerkti akis ir leisti viskam tekėti sava vaga?

Dauguma E. Macrono sąjungininkių Europoje pareiškė, kad po vasario 26 dieną E. Macrono išsakytų komentarų nesiųs karių į Ukrainą.

Vokietijos gynybos ministras sakė, kad E. Macrono pastabos nėra naudingos.

„Bent jau iš mano perspektyvos, mums tikrai nereikia diskusijų apie atvykstančius karius arba apie didesnę ar mažesnę drąsą“, – spaudos konferencijoje Stokholme po susitikimo su savo kolega iš Švedijos Palu Jonsonu (Polu Jonsonu) sakė Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius (Borisas Pistorijus).

„Tai tikrai nepadeda išspręsti problemų, su kuriomis susiduriame padėdami Ukrainai“, – pridūrė jis.

Prancūzijos pareigūnai taip pat tvirtino, kad bet kokios tokios pajėgos galėtų būti siunčiamos ne kovoti su Rusijos pajėgomis, o paremti tokias operacijas kaip išminavimas.

„Nenorime jokio eskalavimo, niekada nebuvome karingi“, – antradienį sakė E. Macronas.

Gairės: Baltieji rūmai, Ukrainos prezidentas, Volodymyras Zelenskis, karas Ukrainoje, kariai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS