Bendražygiai: A. Navalno kūnas nebus grąžinamas dar dvi savaites | KaunoDiena.lt

BENDRAŽYGIAI: A. NAVALNO KŪNAS NEBUS GRĄŽINAMAS DAR DVI SAVAITES

Anot jo atstovės, Aleksejaus Navalno kūnas nebus atiduotas artimiesiems dar dvi savaites.

„Tyrėjai pasakė Aleksejaus advokatams ir motinai, kad jie kūno negrąžins“, – socialiniame tinkle „X“ pranešė A. Navalno atstovė Kira Jarmyš.

„Dar keturiolika dienų jam bus atliktas kažkoks „cheminis tyrimas“, – pridūrė ji.

„Navalno kūnas nebus parodytas jo motinai. Jis bus laikomas 14 dienų, kol bus atliekama cheminė ekspertizė, sakė tyrėjas“, – socialiniame tinkle „Telegram“ parašė bendražygis Ivanas Ždanovas.

Kaip jau buvo pranešta, Rusijos opozicijos vadovo ir Kremliaus kritiko A. Navalno artimiesiems jau trečią dieną neleidžiama pamatyti jo palaikų. A. Navalno motina į morgą, kuriame galimai laikomi palaikai, nebuvo įleista.

„Aleksejaus motina ir jo advokatai anksti ryte atvyko į morgą. Jiems nebuvo leista įeiti į vidų. Vienas iš advokatų buvo tiesiog išstumtas. Kai darbuotojų buvo paklausta, ar ten yra Aleksejaus kūnas, jie nieko neatsakė“, – „X“ kiek anksčiau sakė K. Jarmyš.

Anot jos, Rusijos tyrėjai netrukus pranešė motinai ir A. Navalno advokatams, kad tyrimas dėl jo mirties „buvo pratęstas“.

„Nežinoma, kiek laiko jis tęsis. Mirties priežastis vis dar „nenustatyta“. Jie meluoja, vilkina laiką ir net neslepia“, – rašė K. Jarmyš.

47-erių A. Navalnas mirė penktadienį Rusijos kalėjime Arktyje. Ten jis atlikinėjo 19 metų įkalinimo bausmę. Ilgą laiką jo sveikatos būklė darėsi vis blogesnė.

Rusijos prezidento atstovas pirmadienį pareiškė, kad vyksta tyrimas dėl A. Navalno mirties, ir sukritikavo, anot jo, „vulgarius pareiškimus“ dėl Kremliaus atsakomybės už jo mirtį.

Rusijos institucijos iki šiol atsisako perduoti opozicionieriaus palaikus jo artimiesiems, o tai sukėlė jo pasekėjų pyktį, kurie apkaltino Kremlių esant „žudikais, bandančiais paslėpti pėdsakus“.

„Jis vyksta, atliekami visi būtini veiksmai“, – paklaustas apie tyrimą žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas ir pridūrė, kad Maskva „visiškai nepriimtinais“ laiko virtinę „įžūliai vulgarių pareiškimų“ apie A. Navalno mirtį.

„Šiuo metu tyrimo rezultatai nepaskelbti, jie nežinomi“, – tvirtino jis pirmadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Nuomonė

Dabar reikia navalno vieton pasodinti tą jarmyšką.

Ko gero

Naujausių rusų nuodų skilimo periodas yra dvi savaitės, todėl ir tenka užlaikyti....

Eikite vėlnuop

Užknysote su tuo Liberastu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS