A. Blinkenas ragina „Hamas“ sutikti nedelsiant nutraukti ugnį | KaunoDiena.lt

A. BLINKENAS RAGINA „HAMAS“ SUTIKTI NEDELSIANT NUTRAUKTI UGNĮ

  • 0

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) antradienį paragino „Hamas“ sutikti nedelsiant nutraukti ugnį, tęsiantis palestiniečių kovotojų grupuotės karui su Izraeliu Gazos Ruože.

Tai jis pareiškė kovotojų atstovams Kaire susitikus su tarpininkais katariečiais ir egiptiečiais.

„Turime galimybę nedelsiant nutraukti ugnį, kad įkaitai grįžtų namo, kad humanitarinė pagalba būtų žymiai didesnė ir pasiektų palestiniečius, kuriems jos taip reikia, o taip pat sudaryti sąlygas ilgalaikiam sprendimui“, – sakė A. Blinkenas, Vašingtone susitikęs su Kataro ministru pirmininku.

„Hamas“ turi nuspręsti, ar yra pasirengęs dalyvauti tokiose paliaubose“, – sakė jis.

Kataro ministras pirmininkas Mohammedas bin Abdulrahmanas Al Thani (Mohamedas bin Abdulrahmanas Tanis), kuris yra pagrindinis tarpininkas derantis dėl paliaubų, pažadėjo „atkakliai siekti, kad šis susitarimas būtų įgyvendintas“.

„Nepaisant to, kas bando pakenkti pastangoms užtikrinti taiką, mes norime užtikrinti taiką, norime, kad pasibaigtų humanitarinės kančios, norime, kad įkaitai grįžtų pas savo šeimas“, – sakė jis.

A. Blinkenas taip pat paragino Izraelį įsileisti daugiau pagalbos į karo nuniokotą Gazos Ruožą, kur vis dažniau pasigirsta perspėjimų dėl bado, o Jungtinės Valstijos ėmėsi pagalbos skraidinimo.

„Izraelis turi maksimaliai išnaudoti visas įmanomas priemones, visus įmanomus būdus, kaip suteikti pagalbą žmonėms, kuriems jos reikia“, – sakė A. Blinkenas.

Jis paragino Izraelį atidaryti daugiau sienos perėjimo punktų į Gazos Ruožą ir užtikrinti, kad pagalbą galėtų gauti žmonės, kuriems jos reikia.

„Mes ir toliau spausime tai daryti kiekvieną dieną, nes dabartinė padėtis yra tiesiog nepriimtina“, – kalbėjo A. Blinkenas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS