D. Tuskas: Europa kaip visuma turi būti stipresnė už Rusiją | KaunoDiena.lt

D. TUSKAS: EUROPA KAIP VISUMA TURI BŪTI STIPRESNĖ UŽ RUSIJĄ

Europa kaip visuma turi būti kariniu požiūriu stipresnė už Rusiją, tai vienintelis būdas užtikrinti Lenkijos sienų saugumą.

Tai trečiadienį per spaudos konferenciją pareiškė Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas.

Jis informavo, kad per artimiausią Saugumo komiteto prie Ministrų Tarybos posėdį bus sprendžiama, kaip „padidinti mūsų sienų saugumą, ypač turint omenyje oro apsaugą“. Tarp aktualių klausimų – „rytinio flango stiprinimas dalyvaujant mūsų sąjungininkams“, pažymėjo Lenkijos vyriausybės vadovas.

„Mes su užsienio reikalų ministru Radosławu Sikorskiu jau parengėme tokią iniciatyvą, raginimą atsižvelgti į Europos ginklų pramonės poreikius siekiant kuo greičiau paremti Ukrainą, ne tik todėl, kad jau beveik visa Rusijos ekonomika perėjo prie ginkluotės gamybos, o Europa labai atsilieka“, – sakė jis.

Niekas negali abejoti, kad, žvelgiant iš strateginės perspektyvos, Europa yra Rusijos agresijos taikinys, ir ji įvyks tada, kai Rusijos karinė persvara bus akivaizdi.

„Diplomatinėmis priemonėmis ir įtikinėjimu reikia siekti, kad visa ES suprastų, jog, radikaliai nepadidinę karinių pastangų, dar labiau atsiliksime“, – pridūrė ministras pirmininkas. „Tai reikš viena: per ateinančius kelerius metus Europai grės tiesioginės Rusijos atakos pavojus“, – pabrėžė D. Tuskas.

„Niekas negali abejoti, kad, žvelgiant iš strateginės perspektyvos, Europa yra Rusijos agresijos taikinys, ir ji įvyks tada, kai Rusijos karinė persvara bus akivaizdi“, – sakė Lenkijos vyriausybės vadovas.

Todėl, D. Tusko nuomone, „Europa kaip visuma turi būti stipresnė už Rusiją kariniu požiūriu, ir tai yra vienintelis būdas užtikrinti Europos ir Lenkijos sienų saugumą“.

Trečiadienį Lenkijos URM vadovas R. Sikorskis pareiškė, jog „mes turime atsakyti į pastarąją ataką prieš Ukrainą Putinui suprantama kalba: griežtindami sankcijas, kad jis negalėtų gaminti naujų ginklų iš kontrabandinių komponentų, ir perduodami Kyjivui didelio nuotolio raketas, kurios leis sunaikinti paleidimo įrenginius ir vadavietes“.

Gairės: Donaldas Tuskas, Europa, Rusija, karinis požiūris, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS