E. Macronas: vyksta intensyvios derybos siekiant išlaisvinti „Hamas“ laikomus įkaitus | KaunoDiena.lt

E. MACRONAS: VYKSTA INTENSYVIOS DERYBOS SIEKIANT IŠLAISVINTI „HAMAS“ LAIKOMUS ĮKAITUS

  • 1

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) antradienį pareiškė, kad vyksta intensyvios derybos siekiant išlaisvinti „Hamas“ laikomus įkaitus, Prancūzijos ir Izraelio pilietybę turinčio įkaito motinai paprašius pasaulio lyderių įsikišti.

„Noriu būti labai atsargus, kad nekelčiau pavojaus šiuo metu vykstančioms intensyvioms deryboms, – žurnalistams Albanijos sostinėje Tiranoje sakė E. Macronas. – Tačiau jos vyksta ir mes stebime šias derybas valanda po valandos.“

Izraelis, keršydamas už spalio 7 dieną Gazos Ruožą valdančios palestiniečių grupuotės „Hamas“ surengtą išpuolį, per kurį Izraelyje žuvo 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, nepaliaujamai smūgiuoja taikiniams šiame palestiniečių anklave.

„Hamas“ kontroliuojama sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad šioje teritorijoje žuvo apie 2 tūkst. 750 žmonių, 9,7 tūkst. buvo sužeisti, o JT duomenimis, milijonas žmonių buvo priversti palikti savo namus.

Izraelio kariuomenė pirmadienį pranešė patvirtinusi, kad palestiniečių kovotojų grupuotė „Hamas“ nuo spalio 7-osios, kai surengė išpuolį prieš žydų valstybę, įkaitais laiko 199 žmones.

E. Macronas: islamistų terorizmas gali sugrįžti į visą Europą

E. Macronas antradienį lankydamasis Albanijoje pareiškė, kad islamistų terorizmo grįžimas kelia grėsmę visoms Europos tautoms.

„Deja, vakar Briuselyje pamatėme: visos Europos valstybės yra pažeidžiamos. Iš tikrųjų grįžta islamistų terorizmas ir mes visi esame pažeidžiami“, – sakė E. Macronas, turėdamas omenyje išpuolį, kai Belgijos sostinėje Briuselyje buvo nužudyti du švedų futbolo sirgaliai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vejai

Kodel niekur nerasoma, kad putleris i Kinija atskrido? Tai tikriausiai svarbiau nei sito… eilinis kvaksejimas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS