ES šalys susitarė dėl karinės operacijos Raudonojoje jūroje | KaunoDiena.lt

ES ŠALYS SUSITARĖ DĖL KARINĖS OPERACIJOS RAUDONOJOJE JŪROJE

Europos Sąjungos (ES) šalys pasiekė principinį susitarimą dėl galimybės inicijuoti karinę operaciją, skirtą apsaugoti prekybinius laivus Raudonojoje jūroje, pirmadienį po Briuselyje surengto užsienio reikalų ministrų susitikimo pranešė ES diplomatijos vadovas Josepas Borrellis.

Kaip teigia diplomatai, pagal idealų scenarijų misija turėtų prasidėti kitą mėnesį ir padėti nutraukti Jemeno hučių sukilėlių rengiamus išpuolius.

Šie Irano remiami sukilėliai savo išpuoliais prieš laivus nori sustabdyti Izraelio atakas Gazos Ruože, kurias išprovokavo spalio 7-ąją palestiniečių judėjimo „Hamas“ Izraelyje surengtos precedento neturinčios žudynės.

Remiantis dabartiniais planais, vykdant naująją ES misiją numatyta dislokuoti Europos karo laivus ir išankstinio perspėjimo sistemas, siekiant regione apsaugoti krovininius laivus, tačiau neketinama dalyvauti JAV rengiamose atakose, nukreiptose prieš hučių pozicijas Jemene.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tai

kokios dar /salys/ ???... subsionsatanystam gali prasidet kurie pasikviete pati eetona eu n tehnologijom naikin visa kas gyva ir negyva -;;-;;-;;-

NATO buvo sukurta saltojo karo metu

Bet ne del gynybos, o del karo iziebimo bet kur kur reikia karo. O retorika padeda suvedzioti zmones. Keista, bet Rusija gali buti 95% teisi. Hmm…

Esu už Palestiną

Bet žydai mus įtraukia į karą už savo interesus? Ne per naglai? Rusai taip ir neužpuolė, tai dabar kitur įstums šitie parazitai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS