Gdansko uoste prisišvartavo JAV eskadrinis minininkas „Forrest Sherman“ | KaunoDiena.lt

GDANSKO UOSTE PRISIŠVARTAVO JAV ESKADRINIS MINININKAS „FORREST SHERMAN“

Sekmadienį Gdansko uoste Lenkijos šiaurėje prisišvartavo JAV karinių jūrų pajėgų eskadrinis minininkas „Forrest Sherman“. Tai pranešė leidinys „Gazeta Wyborcza“.

Pasak laikraščio, toks laivas į Gdansko uostą įplaukė pirmą kartą per jo istoriją. Pažymima, jog tai įprastinis vizitas, per kurį bus papildytos atsargos, o įgula pailsės. Laivas bus Gdanske iki kovo pabaigos.

„Mūsų tikslas – pademonstruoti Amerikos buvimą Baltijos jūroje ir patikinti mūsų sąjungininkus iš NATO, kad mes galime greitai reaguoti į bet kurią potencialią agresiją regione“, – pareiškė Lenkijos televizijos kanalui „TVN 24“ JAV karinių jūrų pajėgų atstovas Mattas Zublicas.

Pasak jo, amerikiečių jūreiviai taip pat nori padėti Gdanskui, kuris teikia pagalbą pabėgėliams iš Ukrainos.

Kaip rašo „Gazeta Wyborcza“, eskadrinis  minininkas „Forrest Sherman“ ginkluotas įvairaus kalibro pabūklais ir raketų įrenginiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

d e b i l a s konservatoriau G, --p a a i š k i n u :-

JANKIAI --tai JAV gyventojai, kuriuos šiuo p a ž e m i n i m o vardu pradėta vadinti po I-mo pasaulinio karo, už padarytus "nuopelnus" pasaulio gyventojams.--Ir dar, a t e i t y j e , tai ko nežinosi ne neik, o nusivalęs SNARGLĮ, jei s u g e b ė s i , -- pavartyk informacijos šaltinius

G

Žodis iš j raidės, kuriuo troliai vadina amerikiečius, lietuvių šnekamojoje kalboje nenaudojamas. Nesu girdėjęs nei karto. Vadinasi trolinat patys sau, nekokybiškas darbas.

tai JANKIŲ g r i o z d a s,kuris nuskendęs

labai užterš Baltijos jūrą, kitos naudos GYNYBOJE iš jo n e b u s , tai rodo įvykiai Ukrainoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS