Italija: V. Putinas dalyvaus Azijos ir Europos viršūnių susitikime | KaunoDiena.lt

ITALIJA: V. PUTINAS DALYVAUS AZIJOS IR EUROPOS VIRŠŪNIŲ SUSITIKIME

  • 22

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas patvirtino, kad dalyvaus kitą mėnesį Italijoje vyksiančiame Europos ir Azijos valstybių viršūnių susitikime (ASEM), kuriame pirmą kartą akis į akį susitiks su Vakarų šalių lyderiais po dramatiškai šią vasarą pagilėjusios Ukrainos krizės.

„Jis patvirtino, kad atvyksta“, – Italijos vyriausybės pareigūnas sakė trečiadienį naujienų agentūrai AFP. Šiuo metu Europos Sąjungai pirmininkaujanti Italija šį viršūnių susitikimą organizuoja spalio 16-17 dienomis Milane.

Pastarąjį kartą V.Putinas buvo susitikęs su Baracku Obama (Baraku Obama) ir kitais Vakarų lyderiais per sąjungininkų išsilaipinimo Normandijoje 70-ųjų metinių minėjimą Prancūzijoje birželio 6 dieną.

Rusijos lyderis nusprendė šią savaitę nedalyvauti Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje Niujorke. Planuotas jo dvišalis susitikimas su Japonijos ministru pirmininku Shinzo Abe (Šindzu Abė) taip pat atidėtas dėl trinties, kurią sukėlė Maskvai įvestos sankcijos.

Italija tikisi, kad ASEM dalyvaus Vokietijos kanclerė Angela Merkel, kuri paprastai pirmoji iš Vakarų užmezga kontaktus su V.Putinu, britų premjeras Davidas Cameronas (Deividas Kameronas), Kinijos ministras pirmininkas Li Keqiangas (Li Kečiangas) bei kiti lyderiai.

Gairės: asem, karas Ukrainoje, Vladimiras Putinas, Barackas Obama, Normandija, Angela Merkel, Davidas Cameronas, Li Keqiangas, Italijos pirmininkavimas ES
Rašyti komentarą
Komentarai (22)

tam jankis

kadangi esi beviltiškas putinoidas, be smegenų ir jokio mąstymo, varyk į rusyną, ten dar tavęs kas nors paklausys, bet ir tai abejoju, šiukšle, tu rusiška fašistine išpera.

jankis

jo rusų terorizmas,tai kas donbase žudo žmones,rusai,ar kievo chunta,bet ką su tokiu politiniu durnium galima kalbėt,tik snukį daužyt reikia tokiem išsigimėliams

tam Kęstas Br.

drįstu teigti, kad tamsta klystate. kad ir kaip nuolaidžiautume putinui, kad ir kaip pardavinėtume savo įsitikinimus, jis niekada nepraleis progos suartėti su Kinija, kitomis Azijos šalimis, tačiau dabar dėka mūsų ir viso pasaulio neigiamos reakcijos į ruskių terorizmą, Kinija atsipeikėjo ir nėra pirmaeilė ruskių draugužė, net ji pasibaisėjo ruskių grobiamaisiais karais prieš Ukrainą. Todėl mums būtina laikytis nuoseklios politikos ir nesibaiminti jokių pabrangimų, nes smunkančios ekonomikos akistatoje putinas tikrai nepigins nei dujų, nei dar ko nors. tad prezidentė laikosi griežtos politikos terorizmo atžvilgiu ir , manau, neilgai trukus, tos pačios Azijos šalys rėkdamos bėgs kuo toliau nuo putino gaujų - juk niekas nežino, ar nesugalvos jis plėstis į rytus, kur labai daug žemės turtų? Ką į tai atsakys Kazachstanas, Kirgizstanas, Tadžikistanas ir Uzbekistanas? Ar jie yra absoliutūs idiotai? Nemato agresyvios putino politikos? Jų vietoje aš nedelsiant modernizuočiau kariuomenes.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS