Izraelio premjeras ragina E. Muską kovoti su antisemitizmu „X“ platformoje | KaunoDiena.lt

IZRAELIO PREMJERAS RAGINA E. MUSKĄ KOVOTI SU ANTISEMITIZMU „X“ PLATFORMOJE

  • 7

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus), pirmadienį susitikęs su Elonu Musku (Ilonu Masku) aptarti dirbtinio intelekto, paragino technologijų magnatą kovoti su antisemitizmu platformoje „X“.

Pokalbis, kuris buvo transliuojamas šioje E. Musko platformoje, įvyko „Tesla“ magnatui įsivėlus į ginčą su JAV įsikūrusia žydų organizacija „Anti-Defamation League“ (ADL).

E. Muskas tvirtino, kad dėl ADL nepagrįstų kaltinimų antisemitizmu sumažėjo reklamos pasiūlymų ir bendrovės pajamos. Technologijų magnatas pagrasino pateikti ieškinį dėl milijardų dolerių.

ADL ne vienerius metus kaltino šią socialinės žiniasklaidos platformą palaikant antisemitines neapykantos kalbas ir kaltino, kad po to, kai E. Muskas spalį užbaigė 44 mlrd. dolerių (41 mrld. eurų) vertės bendrovės perėmimą, socialiniame tinkle „X“ itin padaugėjo probleminių ir rasistinių kalbų.

„Žinau jūsų įsipareigojimą žodžio laisvei“, – B. Netanyahu sakė E. Muskui, kuris save pavadino žodžio laisvės šalininku ir, perėmęs valdymą, į platformą sugrąžino dešimtis tūkstančių uždraustų paskyrų.

„Gerbiu tai, nes tai yra demokratijos pagrindas, bet taip pat žinau, kad prieštaraujate antisemitizmui“, – sakė premjeras.

„Tikiuosi, kad pagal [JAV konstitucijos] Pirmąją pataisą rasite galimybę sustabdyti ne tik antisemitizmą arba kiek įmanoma jį sumažinti, bet ir bet kokią kolektyvinę neapykantą žmonėms, kurią išreiškia antisemitizmas“, – sakė B. Netanyahu.

Manau, kad daugeliu atžvilgių šiandien stovime ant žmonijos proveržio slenksčio, kur turime rinktis tarp palaiminimo ir prakeiksmo.

E. Muskas sakė, kad nors jo platforma negali sustabdyti visų neapykantos kalbų prieš jas paskelbiant, o jis „apskritai nepritaria bet kokios grupės puolimui, nesvarbu, kokia ji būtų“.

„Pritariu tam, kas skatina civilizaciją ir galiausiai veda mus prie to, kad taptume kosmose gyvenančia civilizacija ir suprastume Visatos prigimtį“, – sakė E. Muskas.

„Negalime to padaryti, jei bus daug kovų, neapykantos ir negatyvumo“, – pridūrė jis.

„Tarp palaiminimo ir prakeiksmo“

Pagrindinė B. Netanyahu ir E. Musko susitikimo tema buvo galimi dirbtinio intelekto padariniai.

„Manau, kad daugeliu atžvilgių šiandien stovime ant žmonijos proveržio slenksčio, kur turime rinktis tarp palaiminimo ir prakeiksmo“, – B. Netanyahu sakė B. Muskui.

E. Muskas, šiais metais įkūręs dirbtinio intelekto įmonę, teigė tikįs, kad tarptautinės jėgos supras, jog būtų protinga nustatyti bendras dirbtinio intelekto taisykles, siekiant išvengti katastrofiškų padarinių, galinčių paveikti žmoniją.

„Kiekvienoje sporto šakoje yra vienoks ar kitoks teisėjas; tad tai yra pagrindas [ir] dirbtinio intelekto saugai“, – teigė E. Muskas. Pasak jo, kartoti branduolinio ginklavimosi varžybas dėl dirbtinio intelekto būtų neprotinga.

E. Muskas sakė, kad neseniai perspėjo Kinijos aukšto rango pareigūnus, kad jei dirbtinis intelektas „bus pakankamai galingas ir nebus imtasi atsargumo priemonių, Kiniją gali pradėti valdyti skaitmeninis superintelektas, o ne KKP (Kinijos komunistų partija)".

Jis pridūrė, kad KKP nori toliau valdyti ir ėmėsi reguliavimo veiksmų.

E. Muskas per susitikimą taip pat sakė, kad „X“ galėtų imti iš visų vartotojų nedidelį mėnesinį mokestį ir kad to reikia norint kovoti su botais.

„Tai vienintelis būdas kovoti su didžiulėmis botų armijomis, kurį galiu sugalvoti“, – sakė jis.

Botai – ne žmonių, o kompiuterių programų valdomos paskyros – yra įprasti tinkle „X“ ir ten juos galima naudoti politinėms žinutėms ar rasinei neapykantai skleisti.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Hm

Antižydinas patys žydai kuria ta antisemizma kad būtų galima rėkti kad jis yra:)))

Izraelio "aklumas".

Izraelio "aklumas" yra priekabiauti prie "smulkių žuvų" kaip Lietuva ar tokius pavienius veikėjus kaip e.musk, nenorint matyti "stambiu" kaip Prancūzija ir žinoma Britanija ,kuri ir sukūrė bei paskleidė ir vis skleidžia fašizmą pasaulyje.

Klausimas

Ko cia tie izraelieciai visais “vadovauja”? Gal jau laikas nustot skraidyt padebesyse ir nusileisti ant zemes?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS