J. Stoltenbergas: JAV paramos vėlavimas turėjo realių padarinių Ukrainoje | KaunoDiena.lt

J. STOLTENBERGAS: JAV PARAMOS VĖLAVIMAS TURĖJO REALIŲ PADARINIŲ UKRAINOJE

JAV paramos Ukrainai vėlavimas turėjo realių padarinių, tačiau dar ne per vėlu pakeisti padėtį, sekmadienį amerikiečių televizijai sakė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

Šeštadienį JAV Atstovų Rūmai patvirtino ilgai lauktą beveik 61 mlrd. JAV dolerių (57,3 mlrd. eurų) karinės ir ekonominės pagalbos paketą Ukrainai, daugiau nei dvejus metus kovojančiai su įsiveržusiomis Rusijos pajėgomis. Ši pagalba dėl politinių ginčų buvo blokuojama praktiškai nuo 2023 metų pabaigos.

Ukrainiečiai atskirose fronto atkarpose daug mėnesių turėdavo penkiskart ar net 10 kartų mažiau ginklų nei rusai, trūkstant oro gynybos sistemų ir šaudmenų numušdavo mažiau rusų raketų ir dronų, transliuotojui MSNBC sakė J. Stoltenbergas.

Tačiau jis pabrėžė, kad padėtis vis dar gali pasikeisti: „jei mes tieksime ginklus, ukrainiečiai nugalės“, nes yra puikiai įgudę ginti savo šalį.

Įstrigus JAV paramai Ukraina prie fronto linijos prarado svarbų Avdijivkos miestą ir dar kelias gyvenvietes, be to, dėl Rusijos smūgių labai nukentėjo ukrainiečių energijos infrastruktūra.

Gairės: Jensas Stoltenbergas, karas Ukrainoje, JAV, pagalba Ukrainai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS